L'exèrcit israelià reconeix que els tres ostatges que va matar “per error” a Gaza portaven una bandera blanca

La xifra de morts palestins s’eleva a vora 19.000, mentre s’intensifica la lluita a la Franja, territori que l'ONU ja considera "no habitable"

Centenars de persones es manifesten a Tel-Aviv després que l'exèrcit israelià reconeguera haver assassinat a tres ostatges a Gaza
Centenars de persones es manifesten a Tel-Aviv després que l'exèrcit israelià reconeguera haver assassinat tres ostatges a Gaza / Violeta Santos (Reuters)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de desembre 2023 - 21:06 Actualitzat: 16 de desembre 2023 - 15:22

L'exèrcit israelià ha admés aquest dissabte que els tres ostatges israelians que va matar "per error" mentre estaven captius dins de la Franja de Gaza, i als quals "van identificar erròniament com una amenaça", estaven onejant una bandera blanca quan van ser tirotejats.

"Anaven sense samarreta i portaven una bandera blanca improvisada", ha confirmat aquest dissabte el portaveu per als mitjans estrangers de l'exèrcit d'Israel Richard Hetch. "Els terroristes es mouen vestits de civil, en sabatilles i vaquers, hi ha moltes emboscades. Tracten d'enganyar-nos, ens parlen en hebreu. Les forces suporten una intensa pressió", ha concretat Hetch.

L'assassinat dels captius ha provocat que centenars de persones s'hagen manifestat anit davant de les portes del Ministeri de Defensa israelià a Tel-Aviv. 

Dos dels morts van ser segrestats durant l'atac del 7 d'octubre en el quibuts de Kfar Aza i l’altre va ser pres captiu en el restaurant familiar prop del quibuts de Nir Am on treballava. De moment, no està clar si els captius havien aconseguit escapar o si van ser abandonats en la zona per Hamàs.

Fa més d'una setmana que l’exèrcit israelià lluita intensament contra Hamàs a Shujaiya, considerat un dels bastions del grup i on Israel creu que amaguen diversos dels ostatges que retenen dins de l'enclavament.

"Les forces de defensa d'Israel són responsables", ha afirmat en roda de premsa el portaveu de l'exèrcit, Daniel Hagari, que ha assegurat que ja s’està investigant l'accident, que va tenir lloc en "una zona de combat on les tropes es van trobar amb molts terroristes en els últims dies, i on s’han lliurat dures batalles".

Aquests enfrontaments s’han saldat amb la mort de tres soldats en l’última jornada, la qual cosa eleva la xifra de baixes en les seues files a 119 des del començament de l'ofensiva terrestre dins de l'enclavament, que se sumen a les més de 1.200 víctimes fruit de l’atac del 7 d’octubre. Del costat palestí, els morts sumen ja les vora 19.000 víctimes. 

De les més de 240 persones que Hamàs va segrestar en sòl israelià durant l'atac del 7 d'octubre, encara hi queden a dins 129 ostatges, dels quals al voltant d'una vintena es creuen morts.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha afirmat en un missatge de condol que “juntament amb tota la nació d'Israel, incline el meu cap amb profund dolor i lamente la caiguda de tres dels nostres benvolguts fills que van ser segrestats".

També et pot interessar

stats