L'exèrcit israelià mata tretze palestins en el que va de 2023

Un home de 45 anys que ha mort aquest diumenge és la quarta víctima de les forces d'Israel en dos dies

Soldats israelians prop de Ramallah, a la Cisjordània ocupada per Israel
Soldats israelians prop de Ramallah, a la Cisjordània ocupada per Israel / Mohamad Torokman (Reuters)

Les forces d'Israel a Cisjordània han posat fi a la vida de tretze palestins des que va començar el 2023, tres d'ells menors. Així ho ha informat el govern de Palestina, enmig de l'espiral de violència que es viu en la zona.

L'última víctima de la massacre és Ahmad Kahla, un home de 45 anys, que després de ser tirotejat per soldats israelians en l'entrada occidental de Silwad ha mort en un hospital local, segons ha indicat l'agència oficial de notícies palestina, WAFA. Segons testimonis, les forces israelianes van disparar a Kahla després d'enfrontar-se verbalment amb ell i obligar-lo a eixir del seu vehicle.

El Ministeri d'Afers Exteriors de l'Autoritat Nacional Palestina ha condemnat "l'atroç crim d'execució comés per les forces d'ocupació" israelianes. D'acord amb el departament, la mort de Kahla és "part de la sèrie de crims quotidians que cometen les forces d'ocupació contra els ciutadans palestins", segons instruccions polítiques de l'Estat ocupant, "que facilita als soldats matar qualsevol palestí sense que represente cap perill".

Khala és el tretzé palestí assassinat per les forces israelianes en els quinze dies d'enguany, i el quart durant aquest cap de setmana. El dissabte van morir dos joves de 24 i 23 anys per trets de forces israelianes després d'obrir foc contra soldats a Cisjordània, i un altre de 19 anys per ferides patides durant un enfrontament armat amb soldats israelians fa dues setmanes.

L'espiral de violència preval a la zona des que Israel va llançar el març passat l'operació Trencar l'ona, després d'una sèrie d'atacs mortals per part de palestins i àrabs israelians.

Aquesta operació consisteix en batudes quotidianes, quasi sempre de nit i sobretot en l'àrea de Jenín i Nablús (bastions de milícies palestines), que deriven en enfrontaments armats i se salden sovint amb morts, moltes vegades de civils, i amb arrestos de palestins sospitosos de terrorisme.

L'exèrcit d'Israel no s'ha pronunciat sobre aquests fets.

També et pot interessar

stats