Un jove mor i un xiquet resulta ferit durant un atac israelià a Betlem

La tragèdia va tindre lloc durant una incursió en el camp de refugiats de Dheisha

Palestins investiguen els habitatges afectats després d'una batuda de les Forces de Defensa d'Israel a Cisjordània
Cases afectades pels atacs d'Israel a Cisjordània / Ahmed Ibrahim (APA Images via ZUM / DPA)

La matinada d'aquest dimarts una nova incursió de l'exèrcit d'Israel en el camp de refugiats de Dheisha, a la ciutat de Betlem, al sud de Cisjordània ocupada, ha acabat amb la mort d'un adolescent palestí de quinze anys.

"L'exèrcit d'ocupació va irrompre en el campament i va procedir a aplanar i escorcollar les cases dels ciutadans, arran de la qual cosa es van produir enfrontaments, en els quals els soldats van disparar indiscriminadament bales reals i recobertes de goma, gas i bombes de so", va informar l'agència oficial palestina Wafa.

El Ministeri de Sanitat palestí va identificar a la víctima com Adam Essam Shaker Ayad, que va rebre diversos tirs al pit durant l'atac, després el van traslladar a l'Hospital Beit de Jala, on els metges en van declarar la mort. Un altre xiquet va resultar ferit a la mà per foc real.

Ayad seria el tercer palestí mort en incidents violents amb Israel des de l'inici de l'any, després que dos joves moriren ahir en enfrontaments armats en un llogaret pròxim a Jenín, al nord de Cisjordània.

L'exèrcit israelià no ha informat encara sobre la incursió a Betlem, però sí sobre una altra intervenció que també ha tingut lloc aquesta matinada al poble de Kfar Aqab, entre Ramallah i Jerusalem, que s'ha dut a terme amb la finalitat d'inspeccionar la casa familiar de l'home palestí responsable del doble atemptat que va tindre lloc al novembre a Jerusalem.

La violència continua a Cisjordània després que la zona visquera el 2022 el seu any més letal des del 2006, amb 170 palestins morts víctimes d'atacs, davant dels 29 morts del costat israelià.

També et pot interessar

stats