Tres palestins morts per foc israelià a la Cisjordània ocupada

La regió viu l'any més violent des de 2006, amb 150 morts i 3.000 detinguts del costat palestí, i 29 morts del costat israelià

Soldats iraelians patrullen els carrers de Nablús, a la Cisjordània ocupada, en una imarge del passat 26 de novembre
Soldats iraelians patrullen els carrers de Nablús, a la Cisjordània ocupada, en una imarge del passat 26 de novembre / Exèrcit d'Israel (Efe)

Dos germans palestins de 20 i 21 anys han mort per foc israelià a Kfar Ein, un poble prop de Ramallah, a Cisjordània. La regió, un dels territoris que Israel ocupa militarment des de la guerra dels Sis Dies (1967), viu l'any més violent des de 2006, amb més de 150 palestins morts.

Les víctimes han sigut identificades com Dhafer Abdel Jawad Rimawi, de 21 anys, i Jawad Jawad Rimawi, de 20, pel Ministeri de Sanitat palestí, que no ha donat més detalls sobre les circumstàncies de la mort. L'exèrcit israelià tampoc ha informat encara sobre l'incident.

Aquestes morts se sumen a una tercera, que s'ha produït de matinada a la ciutat de Beit Ummar, prop d'Hebron, al sud de Cisjordània, on tropes israelianes han matat d'un tir al cap un palestí de 20 anys. Segons la versió de l'exèrcit israelià un grup de palestins "ha llançat pedres i artefactes explosius casolans" i presumptament també han disparat contra dos vehicles militars que s'havien quedat embossats a la zona i els soldats han respost amb "mitjans de dispersió de disturbis i foc real".

Cisjordània, reconeguda com un territori ocupat per les Nacions Unides, viu una escalada de violència com a resultat de les batudes israelianes i els enfrontaments armats amb els palestins. La tensió ha crescut exponencialment des de març, quan Israel va llançar l'operació Trencar l'ona com a resposta a un seguit d'atacs d'àrabs i palestins en sòl israelià.

Des de llavors, han mort 151 morts palestins (molts milicians, però entre ells també civils i menors, segons el Ministeri de Sanitat) i 29 israelians, 21 d'ells civils. En paral·lel, uns 3.000 palestins "sospitosos de terrorisme" han sigut detinguts, més de 500 atacs frustrats i s'han confiscat unes 250 armes, segons dades de l'exèrcit d'Israel.

També et pot interessar

stats