L’exassessor de Trump, detingut per defraudar fons per al mur amb Mèxic, ix en llibertat sota fiança

Steven Bannon, que ha col·laborat amb formacions d’extrema dreta en diversos països, està imputat per frau i per blanqueig de capitals.

Steve Bannon, en una imatge d'arxiu
Steve Bannon, en una imatge d'arxiu / Moritz Hager (Reuters)

Steven Bannon, considerat el gran artífex de l’arribada de Donald Trump a la Casa Blanca, ha estat detingut per defraudar presumptament centenars de milers de dòlars a persones que van donar fons per a la construcció del mur a la frontera amb Mèxic. Poques hores després, Bannon, que s’ha declarat no culpable, ha quedat en llibertat després de pagar una fiança de 5 milions de dòlars que li ha imposat un jutge de Manhattan.

No obstant això, el jutge li ha imposat restriccions de viatge que signifiquen que Bannon no podrà traslladar-se a l’estranger, ni usar avions privats o vaixells sense el permís exprés del magistrat. Bannon, la pròxima compareixença l’han fixada per al 31 d’agost, haurà de suspendre també la recaptació de fons que havia emprés amb altres tres socis, Brian Kolfage, Andrew Badolato i Timothy Shea, que també han sigut imputats amb les acusacions de frau i blanqueig de diners.

Segons els fiscals, Bannon i tres acusats més van orquestrar una trama per a desviar diners recaptats en el marc de la campanya "We Build the Wall" ("Nosaltres construïm el mur", en anglés), que va recaptar més de 25 milions de dòlars. La iniciativa va prometre que tots aquests fons es destinarien a finançar la gran promesa electoral de Trump, però aqueixes afirmacions eren “falses”, apunta el document d’acusació presentat davant d’un tribunal federal de Nova York. “En realitat, (...) els acusats van rebre col·lectivament centenars de milers de dòlars que van usar de manera inconsistent amb les manifestacions públiques de l’organització”, assenyala l’escrit de la Fiscalia.

El polèmic exassessor de Trump, que va deixar l’administració al 2017 i ha col·laborat amb formacions d’extrema dreta en diversos països, està imputat amb un càrrec de conspiració per a cometre frau electrònic i un altre de conspiració per al blanqueig de diners, dos delictes que poden suposar penes màximes de vint anys de presó cada un.

També et pot interessar

stats