L'espionatge alemany gravà àudios de soldats russos reconeixent la massacre de Butxa

El setmanari Der Spiegel publica que els alemanys captaren converses de ràdio dels russos on s'esmentava la mort de civils

Un home plora davant d'una tomba a Butxa
Un home plora al costat d'una tomba a Butxa / Reuters

L'espionatge alemany va gravar converses entre soldats russos a Ucraïna que presumptament proven que els ditrets a civils formaven part de l'estratègia de guerra de Rússia, segons ha informat aquest dijous el setmanari Der Spiegel.

El BND (sigles en alemany dels serveis d'espionatge federals) va captar converses de ràdio entre militars russos en les quals s'esmentava la mort de civils i Spiegel assegura que algunes es poden relacionar amb els casos de civils trobats morts als carrers de Butxa, prop de Kíiv.

Primer es pregunta (als civils), després se'ls dispara

Un soldat compta a un altre en una d'aquestes gravacions com ell i uns altres soldats havien disparat a una persona en una bicicleta; en una altra conversa captada pel BND se sent un home que afirma que "primer es pregunta (als civils), després se'ls dispara".

El setmanari alemany afirma que les gravacions van ser presentades aquest dimecres en el Parlament alemany i que del material del BND es dedueix que en les morts de civils a Ucraïna van estar involucrats membres del Grup Wagner, que "va destacar ja en la seua intervenció a Síria per la seua crueltat especial".

Spiegel informa que les escoltes del BND permeten demostrar que els trets a civils no eren accions aïllades d'alguns soldats i que són el testimoni que les tropes russes conversaven sobre actes comesos de manera quotidiana.

"Això indica que els assassinats de civils eren part de l'acció dels militars russos, possiblement part d'una estratègia clara. Es tracta així de propagar la por i el terror entre la població civil per a eliminar la seua resistència", assegura la publicació.

També et pot interessar

stats