L'epidemiòleg assessor de Biden denuncia "amenaces de mort" instigades pels republicans

El doctor Anthony Fauci revela en una compareixença en el Senat que un home va intentar assassinar-lo fa unes setmanes

El doctor Anthony Fauci, durant la compareixença en el Senat aquest dimarts
El doctor Anthony Fauci, durant la compareixença en el Senat dels Estats Units aquest dimarts / Greg Nash (Reuters)

El principal epidemiòleg dels Estats Units, Anthony Fauci, ha denunciat aquest dimarts en el Senat que ha rebut "amenaces de mort", de les quals responsabilitza els republicans per haver difós "mentides" en contra seua. Fins i tot ha revelat que un home, ja detingut, va tractar d'assassinar-lo fa unes setmanes. 

"He rebut amenaces de mort, assetjament a la meua família i els meus fills amb telefonades obscenes perquè la gent menteix sobre mi", ha afirmat Fauci davant el comité de Salut de la cambra alta, on s'ha produït una tibant picabaralla amb el senador republicà Rand Paul durant una compareixença sobre els rècords de contagis de la covid-19.

Per a denunciar la seua situació, l'especialista ha posat com a exemple que el passat 21 de desembre la policia va arrestar a Iowa un home que viatjava des de Sacramento (Califòrnia) fins a Washington per a assassinar-lo. "En el cotxe van trobar un fusell AR-15 i diversa munició", ha detallat el doctor.

Prèviament havia acusat Fauci, assessor sobre la pandèmia del govern de Joe Biden, d'"atacar els científics que no estan d'acord" amb ell. I l'havia arribat a responsabilitzar per la mort de més de 800.000 estatunidencs des de l'inici de la crisi del coronavirus. L'epidemiòleg, per la seua banda, ha lamentat que el senador "use la catastròfica epidèmia per al seu joc polític".

No és la primera topada entre Fauci i el polític republicà, ja que durant una compareixença similar el novembre passat, Paul va insinuar que els Instituts Nacionals de Salut (NIH), a càrrec de l'epidemiòleg, van finançar una investigació a Wuhan (Xina) que va acabar desencadenant el nou coronavirus.

Els Estats Units han batut aquest dimarts un nou rècord d'hospitalitzacions per la covid-19, amb més de 145.000 persones ingressades a centres sanitaris, segons les dades del Departament de Salut i Serveis Humans (HSS). En total, hi ha 145.982 pacients en hospitals al país amb coronavirus, dels quals 4.462 són menors d'edat. La xifra supera els 142.273 malalts de covid-19 ingressats el 14 gener de 2021, que era el número més elevat registrat fins al moment des de l'inici de la pandèmia.

També et pot interessar

stats