L'Argentina puja els tipus d'interés fins al 60% per a frenar la inflació

L'FMI ha afirmat que el país llatinoamericà compta amb el seu suport.

Districte financer de Buenos Aires
Districte financer de Buenos Aires / Martín Acosta (Reuters)

El Banc Central de la República Argentina (BCRA) ha decidit apujar de forma inesperada el tipus d'interés de referència al 60% i mantenir-lo així fins al desembre a causa de l'enfonsament del peso argentí. La decisió està motivada, ha dit el Comité de Política Monetària de l'organisme, per la "conjuntura canviària actual i el risc que implique un nou impacte sobre la inflació domèstica".

L'organisme econòmic presidit per Luis Caputo, a més, ha augmentat les reserves mínimes obligatòries, és a dir, els depòsits mínims que totes les entitats financeres han de mantenir en el BCRA, en cinc punts percentuals. Es tracta de la mateixa mesura que va prendre el juny passat. "Un control més ferm de la liquiditat en el mercat monetari és fonamental per a reforçar el compromís contra la inflació", han afirmat des del banc central.

Acord amb l'FMI

El president de l'Argentina, Mauricio Macri, ha manifestat que en les últimes setmanes s'ha fet evident una falta de confiança en els mercats sobre la capacitat del país llatinoamericà a l'hora d'aconseguir finançament per a l'any que ve.

Per això, aquest dimecres, ha acordat amb el Fons Monetari Internacional (FMI) disposar de tots els fons necessaris del préstec de 50.000 milions de dòlars, signat entre les parts el juny passat.

Macri ha detallat que, amb l'acord, s'elimina "qualsevol incertesa" generada davant de "l'agreujament del context internacional".

Per la seua part, des de l'FMI han assegurat que l'Argentina disposa de tot el seu suport i confien que "el fort compromís i la determinació de les autoritats argentines ajudaran al país a superar les dificultats actuals".

Així mateix, la directora gerent de la institució internacional, Christine Lagarde i el ministre de Finances, Nicolás Dujovne, tenen previst reunir-se la setmana que ve per a analitzar l'evolució dels mercats i la caiguda del peso.

També et pot interessar

stats