L'agència espacial xinesa identifica un "misteriós objecte quadrat" en la cara oculta de la Lluna

El vehicle lunar Yutu 2 està a només 80 metres, però necessitarà dos o tres mesos per a arribar-hi

El misteriós "porxo" quadrat que ha localitzat el vehicle lunar Yutu 2
El misteriós "porxe" quadrat que ha localitzat el vehicle lunar Yutu 2 / CNSA

El vehicle lunar xinés Yutu 2 ha detectat a la superfície del satèl·lit una formació aparentment quadrada que ha batejat com un "misteriós porxe", segons ha informat el portal governamental Our Space a la xarxa social Wechat.

La nau es troba a 80 metres de l'estrany promontori, que va ser albirat a les acaballes de novembre, i en direcció al qual es dirigeix ara mateix, segons Our Space, portal associat a l'Administració Nacional de l'Espai de la Xina (CNSA). Es calcula que el Yutu 2 [conill de jade] necessitarà dos o tres mesos per a arribar a l'objecte.

El Yutu 2 recorre des de fa trenta-sis mesos la cara oculta de la Lluna, una regió que mai abans havia estat inspeccionada, i que protegeix de la vista la gravetat terrestre, que frena la rotació natural del satèl·lit, la qual cosa fa que sempre vegem una mateixa meitat.

La nau xinesa va aterrar el 2019 a la zona a bord de la nau no tripulada Chang'e-4. El vehicle té sis rodes, dos panells solars per a la seua alimentació, un radar i múltiples càmeres. Poc després del llançament de la missió, experts xinesos van vaticinar que hi hauria "descobriments sorprenents" en la cara oculta de la Lluna, en la qual es podria revelar "informació profundament amagada".

També et pot interessar

stats