Una sonda espacial xinesa aterra per primera vegada a la cara oculta de la Lluna

L’allunatge representa la tercera fita històrica en la carrera espacial que s’ha produït en les últimes setmanes.

Primera imatge de la cara oculta de la Lluna de la sonda Chang’e 4

La sonda espacial xinesa Chang’e 4 ha allunat amb èxit a la cara oculta de la Lluna. A les 10:26 h, hora local (BJT) d’aquest dijous -les 03:26 a Espanya- la Xina ha fet història en posar per primera vegada un objecte humà a la part del satèl·lit que mai es pot observar des de la Terra. 

La sonda, que es troba a la conca d’Aitken, al pol sud de la Lluna, s’usarà per a analitzar el relleu i la composició del terreny, per a buscar noves pistes sobre l’origen i l’evolució del satèl·lit. Fins ara, aquesta part només havia sigut fotografiada des de l’espai.

El projecte es va iniciar el 2004. Anteriorment, no s’havia considerat viable per les complicacions de la maniobra, com ara l’obligació d’acompanyar la sonda d’un segon dispositiu de relleu per a garantir les comunicacions.

L’Agència Espacial Xinesa ha batejat la sonda amb el nom de Chang’e 4, en honor de la deessa de la Lluna, personatge d’un conte popular xinés. 

L’allunatge de la sonda xinesa representa la tercera fita en la carrera espacial que es produeix en les últimes setmanes, després que la NASA haja aconseguit orbitar al voltant de l’asteroide Osiris Rex i haja visitat, amb una altra sonda, Ultima Thule, el cos més llunyà del sistema solar

També et pot interessar

stats