L'ACNUR desafia el món a caminar 2.000 milions de quilòmetres en suport de les persones refugiades

El projecte pretén conscienciar sobre les penalitats que han patit 70 milions de persones desplaçades.

Imatge de la campanya ‘‘Camina amb les persones refugiades’’
Imatge de la campanya ‘‘Camina amb les persones refugiades’’ / ACNUR

Caminar en suport de les persones refugiades. I caminar molt, tant com 2.000 milions de quilòmetres, la distància equivalent a fer 50.000 voltes al món. L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) desafia el planeta.

Les Nacions Unides conviden ciutadans de tot el món a sumar-se a aquest repte col·lectiu. Un projecte ideat perquè els participants prenguen consciència de les penalitats que pateixen les persones desplaçades a la força per la violència -70 milions en els últims anys- compartint part de l'esforç de la seua travessia.

I per què 2.000 milions de quilòmetres? Perquè aquesta és la quantitat que es calcula que van recórrer més de sis milions de refugiats sirians per a arribar a Turquia (240 quilòmetres), més els 640 quilòmetres més que s'han desplaçat de mitjana 2,4 milions de persones des del Sudan del Sud en direcció a Kenya; més els 80 quilòmetres que han caminat un milió de persones de la minoria rohingya per a fugir de Birmània, entre altres distàncies.

Per a participar només cal donar-se d'alta en el web stepwithrefugees.org i descarregar-se alguna de les aplicacions mòbils que col·laboren amb la iniciativa (com Strava o Fitbit) per a poder transferir les marques individuals al marcador global.

Personalitats del món de l'espectacle, com l'actor Ben Stiller, ja s'han compromés a participar en la iniciativa, que pretén donar visibilitat i honrar casos com el d'Opani, una mare del Sudan del Sud que va recórrer 96 quilòmetres a peu amb la filla per a salvar la vida; i el de la rohingya Alin Nisa, que va caminar-ne 106 més dia i nit durant 10 jornades amb el marit, dos fills menors i la sogra, fins a arribar a la veïna Bangladesh. Són només dos dels casos que documenta el web d'ACNUR.

També et pot interessar

stats