Kim Jong-un diu que Corea del Nord secunda "totes les decisions" de Putin

El líder nord-coreà ha declarat davant el seu homòleg rus que "Rússia s'ha alçat ara en una lluita santa per a la defensa de la seua sobirania i seguretat"

Putin i Kim Jong U visiten el cosmòdrom de Vostochny, a la regió d'Amur, Rússia
Putin i Kim Jong-un visiten el cosmòdrom de Vostotxni, a la regió d'Amur, Rússia / Artem Geodkyan (Efe/Kremlin)

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, ha declarat aquest dimecres davant el seu homòleg rus, Vladímir Putin, que Pyongyang secunda totes les seues decisions.

"Rússia s'ha alçat ara en una lluita santa per a la defensa de la seua sobirania i seguretat. Nosaltres sempre hem secundat i secundem totes les decisions del president Putin", ha dit Kim al líder rus a l'inici de les negociacions entre tots dos en el cosmòdrom rus de Vostotxni, a la regió siberiana d'Amur.

El líder nord-coreà confia que la reunió amb Putin elevarà les relacions entre tots dos a un nou nivell en benefici "dels pobles" dels dos països.

"Espere que sempre estiguem junts en la lluita contra l'imperialisme", ha recalcat i ha agregat que actualment les relacions amb Moscou són "la prioritat més gran" de Pyonyang. "Tenim moltes qüestions de les quals parlar, inclosa la política, l'economia i la cultura", ha assenyalat.

S'espera que la reunió entre tots dos es prolongue durant diverses hores. L'anterior reunió, el 2019, va durar tres hores i mitja.

Poc abans de la cimera, Putin va explicar a la premsa que va triar el cosmòdrom de Vostotxni per a la trobada perquè el líder nord-coreà "té un gran interés pels coets".

Preguntat per si parlarà de cooperació militar amb el líder nord-coreà, Putin va contestar: "Parlarem de tots els assumptes sense pressa. Hi ha temps".

També et pot interessar

stats