Ucraïna ataca amb míssils Sebastòpol, a Crimea, i deixa 24 ferits

Rússia impacta amb drons Shahed un nou port del Danubi, a la regió d'Odessa

Una ambulància ix de l'àrea de la drassana impactada per un atac amb míssils ucraïnesos a Sebastopol, Crimea
Una ambulància ix de l'àrea de la drassana que ha patit un atac amb míssils ucraïnesos a Sebastòpol, Crimea / Reuters

Rússia ha acusat aquest dijous Ucraïna d'haver atacat amb míssils la ciutat portuària de Sebastòpol, en l'annexionada península ucraïnesa de Crimea. Un bombardeig en el qual han resultat ferides almenys 24 persones, segons el governador, Mikhaïl Razvojàiev.

L'atac s'ha produït al voltant de les 3 h, hora local (24:00 GMT), i, encara que les defenses antiaèries s'han activat, s'ha produït un incendi en la drassana Svemorzavod, ha explicat el governador imposat per Rússia a Sebastòpol, en el seu canal de Telegram.

El governador de la ciutat, en la qual està la principal base de la flota russa del mar Negre, ha demanat a la ciutadania que no difonga vídeos sobre l'"incident" per a "no ajudar l'enemic".

Rússia ha explicat que aquest atac ucraïnés amb míssils ha danyat dos vaixells en la drassana que repara i construeix vaixells per a la flota del mar Negre.

La península de Crimea i el port de Sebastòpol són objecte freqüent d'atacs ucraïnesos en els últims mesos, siga amb drons aeris o navals i míssils.

Rússia ataca la regió d'Odessa amb drons

Per la seua banda, l'Exèrcit rus ha tornat a atacar aquesta anit amb drons kamikaze Shahed desenvolupats a l'Iran la regió d'Odessa, al sud d'Ucraïna. Han resultat danyades "infraestructures portuàries" i ferides sis persones, tres d'elles de gravetat, segons informa el cap de l'Administració Militar ucraïnesa de la zona.

"Diversos grups de drons d'atac van ser dirigits contra el districte d'Izmaïl", ha agregat la font, en referència a aquest districte fronterer amb Romania en el qual es troba el port fluvial del Danubi de Reni. El port de Reni està separat de Romania, un país de l'OTAN, únicament pel riu Danubi.

Rússia, a mitjan juliol, va donar per acabat l'acord del gra. Des de llavors, les forces russes ataquen diverses vegades cada setmana infraestructures agrícoles i portuàries ucraïneses. Primer es van centrar en els ports del mar Negre i ara semblen haver-hi posat el focus en el port del Danubi de Reni.

Ucraïna és un dels principals exportadors del món de cereal i les disrupcions d'aquesta campanya russa contra el seu sector agrícola afecten la situació alimentària de diverses regions, especialment a Àfrica i Àsia.

Zelenski destaca “èxits importants” de les seues tropes en la zona de Bakhmut

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, va destacar en el seu discurs diari a la nació els “èxits importants” de tres brigades ucraïneses que combaten en la zona del front de Bakhmut, en l'óblast oriental de Donetsk, parcialment ocupada per Rússia.

Segons el comunicat de guerra diari de l'Estat Major de Kíiv, les Forces Armades ucraïneses han tingut “èxits parcials” en les “operacions ofensives” en el districte de Klixtxiivka, on haurien infligit “baixes significatives” tant en homes com en material militar.

Des que va començar la contraofensiva a principis de juny, Ucraïna ha alliberat prop de 50 quilòmetres quadrats als voltants de Bakhmut, una ciutat controlada per Rússia després de més de mig any de durs combats.

També et pot interessar

stats