Johnson s'acomiada de la Cambra dels Comuns amb un "hasta la vista, baby"

El primer ministre va dimitir el 7 de juliol després que més de 50 membres de l’executiu renunciaren en protesta per la seua gestió

Johnson s'acomiada de la Cambra dels Comuns amb un "hasta la vista, baby" / Reuters

El fins ara primer ministre britànic, Boris Johnson, s’ha acomiadat del parlament amb un "hasta la vista, baby", en la seua última intervenció davant la Cambra dels Comuns abans de deixar el poder el setembre vinent.

Johnson ha presidit aquest dimecres la seua última sessió de control en la cambra baixa, on ha rebut una ovació del seu grup parlamentari mentre abandonava la sala per última vegada com a primer ministre.

En acomiadar-se, el tory ha destacat que ser cap de govern ha sigut el "gran privilegi" de la seua vida i ha qualificat de "missió complida" haver materialitzat el Brexit, haver superat la pandèmia de la covid i haver afrontat l'amenaça russa a Ucraïna.

Johnson, que va dimitir el passat 7 de juliol després que més de cinquanta membres de l’executiu renunciaren en protesta per la seua gestió, ha parafrasejat el personatge d'Arnold Schwarzenegger de la pel·lícula de Terminator 2: el juí final (1991), en concloure la sessió amb la frase en espanyol "hasta la vista, baby".

També ha recomanat al seu successor en el càrrec que mire "cap avant" i defense "la llibertat i la democràcia". En la votació interna del Partit Conservador s’ha conegut que els dos candidats que se sotmetran a la votació dels afiliats a la formació són l'antic ministre d'Economia, Rishi Sunak i la titular d'Exteriors, Liz Truss. 

També et pot interessar

stats