Joe Biden pronostica que els EUA recuperaran la normalitat al Nadal

El president dels Estats Units anuncia que al juliol disposarà de vacunes per a immunitzar tota la població.

Dues metgesses atenen a un pacient de Covid-19 a la Unitat de Cures Intensives d'un hospital de Florida
Dues metgesses atenen a un pacient de Covid-19 a la Unitat de Cures Intensives d'un hospital de Florida / Shannon Stapleton (Reuters)

El coronavirus continuarà marcant l’agenda dels Estats Units el que resta de 2021. El president, Joe Biden, ha anticipat que el país no retornarà a “certa normalitat” fins Nadal, després de la possible accelerada de la vacunació a l’estiu, segons ha anunciat en un acte a Wisconsin. L’administració demòcrata calcula que a final de juliol tindrà 600 milions de dosis, suficients per a immunitzar tota la població.

El pronòstic no deixa de ser una estimació optimista. El mateix Biden ha matisat que tot i que espera que “d’ací a un any hi haurà un nombre significativament menor de persones que hauran de fer distanciament social, que hauran d’usar mascaretes”, la situació és incerta i no pot prometre res.

Prop de 40 milions d’estatunidencs ja han rebut almenys una dosi de la vacuna de la Covid-19 i d’ells, uns 15 milions també han rebut la segona dosi en un país on la pandèmia ha contagiat 27 milions de persones i ha causat prop de 500.000 morts.

També et pot interessar

stats