Iúlia Skripal ix de l'hospital recuperada de l'enverinament amb gas nerviós
La jove ha sigut traslladada a un lloc secret, mentre espera la recuperació de son pare, un exespia doble amb qui vivia a Salisbury.
El cas de l'enverinament de l'exagent doble Serguei Skripal i la seua filla entra en una nova fase. Iúlia Skripal ha sigut donada d'alta de l'hospital de districte de Salisbury, on estava ingressada. Necessitarà tractament per a quedar totalment recuperada, però el seu estat de salut ha patit una millora que ha permés que eixira de l'hospital. Es desconeix on es troba en aquests moments, ja que els serveis secrets britànics l'han traslladada a un lloc segur i secret. Estarà amagada fins que son pare siga donat també d'alta, fet que ha provocat la protesta de l'ambaixada russa a Londres. La legació diplomàtica ha qualifica el fet de "segrest", ja que és una ciutadana russa i no se'ls ha comunicat el seu parador.
L'eixida de l'hospital de Iúlia Skripal ha sigut qualificada de gran notícia per la primera ministra, Theresa May. Segons mitjans de comunicació britànics, el MI6 i la CIA estarien negociant la millor manera de traure Iúlia i son pare del Regne Unit i donar-los asil polític als Estats Units amb identitats falses. Una hipòtesi que molestarà sens dubte Rússia, en un cas que ha provocat una greu crisi diplomàtica entre Moscou i Londres.
Serguei Skripal i la seua filla Iúlia van ser trobats inconscients el passat 4 de març en un centre comercial de Salisbury, a un centenar de quilòmetres de Londres. La policia i els experts van concloure que havien sigut enverinats per un gas nerviós de fabricació soviètica anomenat Novitxok, 'novell' en rus. Les autoritats britàniques van acusar el Kremlin de l'intent d'assassinat, ja que Serguei havia sigut condemnat a Rússia per vendre secrets als serveis d'intel·ligència britànics, encara que va ser objecte d'un intercanvi després. Rússia ha negat en tot moment estar implicat en els fets i sol·licita sense èxit formar part de la investigació per a aclarir-los.
Londres ha expulsat ja 23 diplomàtics com a represàlia, i ha aconseguit que altres aliats, com els Estats Units, el Canadà, Ucraïna i 14 països europeus més feren el mateix. Entre aquestes hi ha Espanya, qui ha expulsat dos membres de la legació diplomàtica a Madrid. Rússia ha contestat amb la mateixa mesura.