Guterres cita a Nova York potencials donants per a tractar de garantir els fons a la missió de l'ONU a Gaza

L'Agència de l'ONU assegura que el seu treball sobre el terreny és insubstituïble

Antonio Guterres, secretari general de les Nacions Unides
Antonio Guterres, secretari general de les Nacions Unides / Abubaker Lubowa / Reuters

El secretari general de l'ONU, António Guterres, es reuneix aquest dimarts a Nova York amb potencials donants, que ajuden a cobrir els fons de l'Agència de l'ONU per als refugiats palestins (Unrwa). Ho fa després que més de quinze països —entre ells els EUA, el Canadà, el Japó i diversos europeus— hagen anunciat que suspenen la seua contribució, per la possible implicació d'alguns dels seus membres en atacs contra Israel.

El portaveu de Guterres, Stéphane Dujarric, ha assegurat no saber quins són els potencials donants que acudiran a la reunió, però farà el possible per respondre a les preocupacions de tot ells. La Unió Europea ha demanat una auditoria externa, realitzada per agents independents. “Qualsevol estat membre que tinga els recursos financers per a fer costat a la Unrwa, el cridarem”, ha afirmat el portaveu.

Dujarric ha recordat que la Unrwa és insubstituïble per una altra agència de l’ONU, perquè té 13.000 empleats a Gaza, que assisteixen a més d'un milió de palestins. Però el seu treball no acaba allí, perquè tenen uns altres 17.000 agents a Cisjordània, Líban i Síria en tasques d'assistència sanitària, educativa i d’alimentació als refugiats palestins.

També et pot interessar

stats