La guerra matarà el 8% de la població de Gaza, fins i tot si hi ha un alto el foc

Un estudi publicat per la revista 'The Lancet' xifra en 186.000 les víctimes, directes i indirectes, que deixarà el conflicte

Una marea de ciutadans de la part oriental de la ciutat de Gaza abandona els seus barris
Una marea de ciutadans de la part oriental de la ciutat de Gaza abandona els seus barris / Reuters

Les víctimes mortals que deixa el conflicte de Gaza s’elevarà a almenys 186.000 persones. Fins i tot, si hi ha un alto el foc, la dramàtica xifra de morts que deixa esta guerra se situaria en eixe llindar. Així ho assegura un estudi publicat per la prestigiosa revista mèdica The Lancet, que revela que el 8% de la població gaziana morirà.

En este còmput es té en compte tant les víctimes directes dels enfrontaments com també les derivades de la fam, les malalties, la falta de subministraments bàsics i altres problemes derivats del conflicte.

S’estima que la xifra real de morts està molt per damunt de les xifres oficials, que a més ballen depenent de l’organisme que les ofereix.

Cal tindre en compte que en els conflictes armats, més enllà del reguer de víctimes directes que deixen, ocasionen durant un temps després noves morts derivades de malalties, de la desfeta de les infraestructures sanitàries i l’escassetat d’aliments, d’aigua o de refugi. A més a més, també se suma la incapacitat de la població per a fugir fins a llocs segurs, segons detalla l'anàlisi publicada en la revista científica.

L’estudi publicat a The Lancet assegura que estes morts superen deu o quinze vegades la xifra de morts directes. En este sentit, si s’aplica una estimació de quatre morts indirectes per cada víctima directa, a les vora 40.000 que n'hi havia reportades fins al febrer, “no és inversemblant estimar que fins a 186.000 o fins i tot més morts podrien atribuir-se a l’actual conflicte de Gaza”.

En este sentit, “utilitzant l’estimació de la Franja de Gaza en 2.375.259” persones, les víctimes totals del conflicte, tant les directes com les indirectes, suposarien entre el 7% i el 9% de la població total de la Franja de Gaza. 

També et pot interessar

stats