Google obri Bard, la seua eina d'intel·ligència artificial, a 180 països

Com a novetat, el xat no només respondrà amb text, sinó també amb imatges

La plataforma d'Intel·ligència Artificial de Google, Bard
La plataforma d'intel·ligència artificial de Google, Bard / Bard

Google ha obert aquest dimecres a 180 països la seua eina gratuïta d'intel·ligència artificial, Bard, en anglés, japonés i coreà, que ja va llançar fa quasi dos mesos i a la qual fins ara només es podia accedir per invitació o per llista d'espera.

En la seua presentació durant l'esdeveniment anual de desenvolupadors de Google, el director executiu del gegant informàtic, Sundar Pichai, ha dit que vol fer que la intel·ligència artificial siga una eina d'ajuda per a tots i totes.

Google continua així en la seua competència amb Microsoft, empresa que la setmana passada va obrir a tothom l’eina gratuïta d'intel·ligència artificial, Bing, que és capaç de generar textos i imatges.

Des de la companyia han avançat que "molt prompte" Bard estarà disponible en "els quaranta idiomes principals" del món. Una altra novetat és que els usuaris podran exportar les respostes obtingudes per Bard a Gmail i Google Docs, "ja que les persones sovint demanen ajuda a Bard per a redactar correus electrònics i documents", han comentat.

Una de les novetats més aplaudides per la multitudinària audiència ha sigut que el xatbot també es podrà usar en un fons negre i no només blanc, com fins ara.

Preguntes i respostes amb imatges

Igual que Microsoft va anunciar la setmana passada, el bot de conversa de Google “prompte” donarà respostes multimodals, és a dir, que no només respondrà amb text, sinó també amb imatges. Aquesta nova tasca funcionarà de dues maneres: d'una banda, incorporarà imatges en les respostes, però per una altra seran els mateixos usuaris els que els podran fer preguntes a Bard amb fotos.

Un exemple d'aquest últim cas és que un usuari podrà pujar una foto —amb reconeixement d'imatges Google Lens— d'un calaix ple de materials d'art i sol·licite al bot de conversa que prepare una llista d'activitats que es puguen practicar amb els més menuts amb els materials que té davant. "En els pròxims mesos, integrarem Adobe Firefly —que permet generar imatges mitjançant text— en Bard. Així, les persones podran generar noves imatges", ha indicat.

La setmana passada Microsoft va integrar la tecnologia de DALL-E 2 d'Open AI —creadors de ChatGPT i DALL-E— per a permetre que els seus usuaris creuen imatges mitjançant un text també.

El nou editor podrà transformar les fotos

El nou editor de fotos Magic Editor de Google també està potenciat amb intel·ligència artificial (IA) i pot transformar totalment fotos sense eines professionals. Pichai ha dit que amb l'ajuda de la IA, Google ajudarà els usuaris a fer edicions complexes en les fotos amb un simple clic i ha compartit un parell d'exemples en l'editor.

En el primer, ha mostrat una foto d'una persona davant d'una cascada i ha ensenyat com usant aquest editor es podia moure la persona perquè es vera millor el salt d’aigua o fer que el cel estiguera menys ennuvolat.

També et pot interessar

stats