La Generalitat començarà a enviar ajuda humanitària a Ucraïna la pròxima setmana

En el primer carregament s’enviarán més de 400 palets amb menjar, productes sanitaris i higiènics i roba

Caixes amb roba i aliments i una cadira de rodes que estan emmagatzemades a la Ciutat de la Llum d'Alacant
Caixes amb roba i aliments i una cadira de rodes que estan emmagatzemades a la Ciutat de la Llum d'Alacant / Joaquín Reina (Europa Press)

La Generalitat començarà la setmana vinent l'enviament escalonat del material d'ajuda humanitària a Ucraïna, recollit en els centres logístics d'Alacant, València i Castelló de la Plana amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), els ajuntaments i la Confederació Empresarial Valenciana (CEV).

Des de dilluns passat s'han rebut 412 palets amb productes sanitaris i higiènics, aliments i roba, que s'enviaran progressivament en 20 camions tràiler. La previsió és que isquen de manera organitzada, primer cap a Hongria perquè la zona de Polònia ja ha rebut més material.

Ara, davant el canvi de necessitats, es recomana realitzar aportacions econòmiques a través de les ONGD que treballen en la zona de conflicte, amb la finalitat que les compres es realitzen sobre el terreny i arriben immediatament. Es desaconsella aportar roba perquè les necessitats estan cobertes i s'insta a donar aliments no peribles, aigua i material de primers auxilis. Així ho han exposat la consellera de Cooperació, Rosa Pérez Garijo, i altres responsables autonòmics en les visites als tres magatzems.

Dilluns vinent es convocarà al comité d'ajuda humanitària d'emergència per a consultar les ONG els projectes que volen dur a terme en la zona, per als quals la Generalitat disposa d'un pressupost de 1,9 milions en 2022.

L'enviament es realitzarà escalonadament a causa del col·lapse de les carreteres, i es prioritzarà la distribució del material concretat per l'ambaixada, que serà traslladat fins a la ubicació segura acordada pels governs dels països fronterers amb Ucraïna, com Polònia i Romania.

En Fira València s'han recollit 217 palets: 89 amb productes sanitaris i higiènics, 81 amb roba i 43 amb productes alimentaris, entre altres. A la Ciutat de la Llum d'Alacant hi ha 176 palets: 73 d'aliments, 37 d'higiene, 34 de roba, 19 de material sanitari, 12 de mantes i un de calçat.

A Castelló de la Plana, on la recollida ha començat aquest dijous, estan classificats 19 palets: huit de roba, set d'aliments i quatre de productes d'higiene i sanitaris. Durant la visita, el president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha mostrat la seua emoció com a alcalde d'un xicotet poble com Suera i ha recordat que en ple segle XXI no es pot permetre una invasió així.

El portal GVA Oberta ofereix un llistat d'organitzacions de la Comunitat que treballen, que s'actualitzarà periòdicament. Ara sónCreu Roja, Farmamundi, Acnur, Unicef, Ajuda en Acció, Càritas, Cesal, Metges del Món, Save the Children i Vides.

També et pot interessar

stats