Ni gats, ni gossos: l'Iran no vol mascotes

La república islàmica es planteja prohibir-los en considerar-los “perillosos” i “impurs”

Un grup de gossos al carrer a Iran
Un grup de gossos al carrer a Iran

La República Islàmica de l'Iran ha mantingut una complexa relació amb les mascotes al llarg dels anys, però ara es planteja directament prohibir-los en considerar a animals com a gossos i gats “perillosos” i “impurs”.

“Els animals causen un canvi gradual en l'estil de vida iraniana i islàmic i substitueix l'amor i els llaços sentimentals entre les persones pel dels animals”, diu un esbós de llei enviat aquest mes al Parlament de l'Iran.

El projecte de la Llei de protecció pública contra els animals perillosos i nocius proposa la prohibició de “la importació, reproducció, criança, venda o transport d'animals perillosos i bruts", a més de la seua presència en espais públics.

Entre els animals perillosos se citen cocodrils, tortugues, serps, camaleons, rates i mones. Però també uns altres de més comuns com ara gossos, gats i conills.

Si el text s'aprova, tindre mascotes es multaria amb quantitats entre 10 i 30 vegades el salari mínim del país i la confiscació dels animals.

La llei, això sí, permet que determinats organismes, com la policia, els laboratoris farmacèutics i les forces armades, entre altres, puguen tindre animals. I estableix que si una persona vol un gos o un gat pot sol·licitar un permís especial a l'oficina fiscal de cada província, que “investigarà” les peticions.

Els 75 parlamentaris –d'un total de 295 de l'hemicicle– que han presentat el projecte de llei argumenten que els animals propaguen malalties, “creen impureses”, causen “danys psicològics”, “estrés” i “danyen l'esperit de les persones”, entre altres qüestions.

També et pot interessar

stats