El fundador de la marca de roba Patagonia dona l’empresa a la protecció del medi ambient

Amb beneficis anuals de 100 milions de dòlars, la companyia està valorada en 3.000 milions 

Yvon Chouinard, fundador de la marca de roba Patagònia
Yvon Chouinard, fundador de la marca de roba Patagonia / Patagònia

El fundador de la marca de roba estatunidenca Patagonia, Yvon Chouinard, ha anunciat aquest dimecres que ha decidit donar el seu negoci a la protecció del medi ambient, transferint la propietat a un fideïcomís i a una organització sense ànim de lucre que dedicarà tots els beneficis que es generen a defensar el planeta.

Valorada en uns 3.000 milions de dòlars, Patagonia té beneficis d'uns 100 milions de dòlars a l'any i des que es va crear s'ha distingit per un èmfasi especial en la conservació de la naturalesa.

Chouinard, un amant de l'escalada que es va convertir en multimilionari gràcies al negoci que va fundar en 1973, ha explicat en un comunicat que ha pres aquesta decisió per a dedicar més diners a la crisi climàtica i mantindre intactes els valors de la companyia. 

"Si tenim alguna esperança d'un planeta pròsper —i d'un negoci pròsper— d'ací a 50 anys, serà necessari que tots fem el que puguem amb els recursos que tenim. Aquesta és una altra manera que hem trobat per a fer la nostra part", assenyala l'empresari en l’escrit que ha penjat en el web de Patagonia i que comença dient “la Terra és ara el nostre únic accionista”.

Segons detallar en l'escrit, el 100% de les participacions amb dret a vot de la companyia s'han traspassat a un fideïcomís creat per a protegir els valors de l'empresa —controlat per la família Chouinard— i el 100% dels títols sense dret a vot han quedat en mans del Holdfast Collective, una entitat sense ànim de lucre dedicada a protegir la naturalesa.

Els ingressos anuals que resten després de reinvertir en el negoci es distribuiran com un dividend per a ajudar a combatre la crisi mediambiental. Chouinard, de 83 anys, i la seua família, renuncien així al control de la companyia amb seu a Califòrnia, que constitueix la major part de la seua fortuna.

Mentrestant, l'actual conseller delegat, Ryan Gellert, continuarà al comandament de les operacions i Patagonia —que ven principalment roba i equips per a activitats a l'aire lliure— mantindrà la seua política de donar un 1% de les vendes a organitzacions mediambientals.

També et pot interessar

stats