El Front Polisario demana al govern espanyol que aclarisca si en la integritat territorial del Marroc inclou el Sàhara

Abdul·là Arabi adverteix que el Sàhara Occidental "no pot ser objecte de cap acord econòmic sense el consentiment del poble sahrauí"

El delegat del Frente Polisario a España, Abdulah Arabi, en la roda de premsa que ha oferit aquest dilluns
El delegat del Front Polisario a Espanya, Abdul·là Arabi, en la roda de premsa que ha oferit aquest dilluns / Mariscal (Efe)

El delegat del Front Polisario a Espanya, Abdul·là Arabi, ha demanat al govern espanyol que aclarisca si quan parla d'integritat territorial en la seua carta a Mohamed VI inclou el Sàhara Occidental pel que fa al Marroc.

En una roda de premsa a Madrid, Arabi ha denunciat que alguns dels conceptes que s'inclouen en la carta que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va enviar al monarca alauí "són de summa perillositat".

Concretament, ha demanat al govern espanyol que aclarisca si quan parla de la integritat territorial dels dos països en el cas del Marroc està incloent el Sàhara Occidental, la qual cosa, ha advertit, "és molt greu" i aniria contra el Dret Internacional.

"El Dret Internacional reconeix que es tracta de dos països diferents i separats amb les seues fronteres internacionalment reconegudes", ha asseverat, abans d'avisar que el Sàhara Occidental "no pot ser objecte de cap acord econòmic sense el consentiment del poble sahrauí".

El Polisario, que governa l'autoproclamada República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), va anunciar diumenge que trencava relacions amb el govern espanyol, encara que ha matisat que la ruptura estarà vigent fins que el govern espanyol "rectifique aquesta situació errònia".

Arabi, que ha censurat que el Marroc "envaeix i agredeix" el Sàhara Occidental, ha incidit que Espanya "s'ha desmarcat" de l'opció de la independència, que és "necessària i negociable".

En aquest sentit, ha indicat que la qüestió del Sàhara Occidental és "un tema de descolonització inacabat" i "l'única forma" de resoldre'l és "atorgar al poble sahrauí un referèndum en el marc de la legalitat internacional".

També et pot interessar

stats