Espanya modifica les fronteres del Sàhara Occidental

El Front Polisario suspén els contactes amb el govern espanyol, a qui acusa de no respectar les fronteres "reconegudes internacionalment"

Fronteres del Sàhara Occidental
Fronteres del Sàhara Occidental / Miguel Ángel Reino

El Front Polisario ha decidit suspendre els contactes amb l'actual govern espanyol després que aquest haja mostrat clarament el seu suport al pla d'autonomia del Marroc per al Sàhara Occidental. A més, ha denunciat a les xarxes que el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol ha modificat al seu web les fronteres "reconegudes internacionalment", com ha pogut comprovar À Punt NTC.

El mapa al qual es fa referència, però, compta amb un avís: "les fronteres traçades no són necessàriament les reconegudes oficialment, els noms que apareixen en els mapes tampoc coincideixen necessàriament amb els reconeguts oficialment". El nom que apareix sobre el territori que defineix les noves fronteres és "Agregació del Sàhara Occidental", escrit en anglés, i coincideix amb la zona controlada pel Front Polisario.

Mohamed Habibulah, portaveu del Front Polisario a la Comunitat Valenciana, ha emfasitzat en declaracions a aquest mitjà que Espanya "ha violat el dret internacional, les resolucions de les Nacions Unides i ha modificat les fronteres de la regió".

La secretaria general del Polisario ha explicat que "a la vista dels passos concrets" que ha donat l'executiu de Pedro Sánchez, han decidit suspendre els contactes per a desmarcar-se "d'utilitzar la qüestió sahrauí".

"El Front Polisario decideix suspendre els seus contactes amb l'actual govern espanyol (...) en el marc de miserables tractes amb l'ocupant, i fins que s'adherisca a les resolucions de legitimitat internacional que reconeixen el dret del poble sahrauí a l'autodeterminació i a respectar les fronteres del seu país tal com són reconegudes internacionalment", ha detallat el Polisario.

En l'escrit, assegura també que Espanya "té responsabilitats" cap al poble sahrauí i davant les Nacions Unides, ja que "és potència administradora" de la regió, i que les seues responsabilitats hi persisteixen.

Així mateix, des del Front Polisario agraeixen al Congrés espanyol per l'"ampli i transversal moviment de solidaritat" amb la seua causa, per instar "tan rotundament" el govern espanyol en la "necessitat de retornar a la senda de la legalitat internacional".

També et pot interessar

stats