#FreeBritney: la cantant pop, a un pas de ser lliure

El pare de l'artista deixarà de ser tutor legal, després de 13 anys, i s'enfronta a una investigació per abusar de la fortuna de la filla

Els fans de la cantant celebren la decisió de la Cort Superior de Los Angeles
Els fans de la cantant celebren la decisió del Tribunal Superior de Los Angeles / Mario Anzuoni (Reuters)

El pare de Britney Spears deixarà de ser el seu tutor legal de manera immediata, una figura que ha exercit en els últims 13 anys tot i la majoria d'edat de la cantant pop nord-americana.

Després de qualificar de tòxic el control de Jaime Spears sobre la filla, la magistrada de la Cort Superior de Los Angeles ha programat una vista el 12 de novembre en la qual es posarà el punt i final a la custòdia.

El tribunal ha acceptat totes les peticions de l'advocat de la cantant Mathew Rosengart, inclòs el nomenament d'un funcionari de l'estat de Califòrnia com a tutor temporal perquè supervise tota la documentació relacionada amb la gestió de la fortuna de la cantant, valorada en més de 60 milions de dòlars.

La defensa de Britney assegura tindre proves de mala conducta i possible "corrupció" en la gestió del patrimoni de la cantant per part del pare de l'artista i l'entorn d'advocats i empresaris amb què ha gestionat els seus actius.

"Crec que si les autoritats investiguen, podrien trobar motius per a presentar càrrecs", ha explicat Rosengart durant la vista.

El pare de Britney Spears va accedir la tutela legal el 2008, després d'una etapa marcada pel comportament erràtic de Britney, que va perdre la custòdia dels seus fills i va encadenar crisis mentals. La defensa qüestiona aquella decisió, en descriure Jamie com un home "alcohòlic" i amb problemes d'addicció al joc que ha explotat la cantant des de la seua infància.

El cas va fer un nou gir aquest cap de setmana després que el diari The New York Times publicara un reportatge amb testimonis de persones que han treballat per a Britney durant la seua tutela, que explicaren que el progenitor va manar col·locar micròfons a casa de Britney i interceptar totes les telefonades i missatges, fins i tot amb el seu advocat i fills. Es desconeix si el tribunal de Califòrnia coneixia aquestes pràctiques, que en cas d'haver-se fet sense autorització dels tribunals posaria contra les cordes el seu pare.

El canvi d'advocat i la pressió dels fans, claus

La contractació de Rosengart a l'estiu ha pegat un tomb al cas a favor de la cantant, que reclamava des de fa anys recuperar el control de la seua vida, però havia encadenat diversos fracassos judicials en l'intent.

A l'eixida del jutjat Rosengart s'ha dirigit amb un senyal de victòria als i les fans de la cantant, que esperaven novetats a la porta del jutjat i minuts abans havien tallat els carrers del centre de Los Angeles amb una manifestació per a reclamar l'alliberament del control parental. 

La defensa ha admés que la contribució del moviment #FreeBritney ha sigut fonamental en el canvi. La pressió dels fans per a traure a la llum detalls de la tutela legal va començar en 2019, després que Britney es negara a continuar oferint espectacles a Las Vegas (EUA) i ingressara en una clínica de rehabilitació. El cas es va convertir en un escàndol mundial quan la cantant va parlar públicament el passat 23 de juny, suplicant per la seua llibertat.

També et pot interessar

stats