França prohibeix als seus funcionaris utilitzar TikTok en els telèfons professionals

Diferents governs occidentals i institucions a Europa han pres també aquesta decisió

Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok
Imatge d'arxiu de la interfaç de TikTok / Europa Press

El govern francés ha prohibit aquest divendres als seus funcionaris públics descarregar ni instal·lar aplicacions recreatives (com per exemple la xinesa TikTok) en els telèfons professionals que proporciona l'administració als seus treballadors. La raó és que “no ofereixen els nivells de ciberseguretat i de protecció de dades suficients” perquè puguen ser utilitzades en els seus equips. 

Aquestes aplicacions, segons ha indicat el Ministeri de la Transformació i de la Funció Pública francés, “poden constituir un risc per a la protecció de dades de les administracions i dels seus agents públics”. L'executiu ha detallat que la decisió s'ha pres després d'una anàlisi en el qual s'han tingut en compte els reptes que plantejaven, com ja han fet altres països i institucions a Europa.

No hi ha una sanció específica prevista per als quals no respecten aquesta nova regla, que haurà de ser fixada per cada departament. El ministeri ha puntualitzat que es podran concedir derogacions d'aquesta prohibició “amb caràcter excepcional” quan estiga justificat “per necessitats professionals”, com pot ser la comunicació institucional.

La decisió de les autoritats franceses és una més de les que han pres diferents governs occidentals o la Comissió Europea, davant les inquietuds que suscita la legislació xinesa, que obliga les empreses a transmetre-li dades personals quan consideren que es justifica per raons de seguretat nacional.

També et pot interessar

stats