França i Portugal fan front a una jornada dura de lluita contra els incendis prop de les fronteres amb Espanya

S'han cremat més de 7.400 hectàrees al sud-oest del país gal i vora 10.000 en la serra da Estrela portuguesa

Les flames avancen pel terme de Celorico da Beira, un municipi de la Serra da Estrela, a uns 50 quilòmetres de la frontera de Portugal amb Espanya
Les flames avancen pel terme de Celorico da Beira, situat a la Serra da Estrela, prop de la frontera de Portugal amb Espanya / Pedro Nunes (Reuters)

França i Portugal viuen aquest divendres una tensa jornada per a intentar frenar els incendis que ja han devorat milers d’hectàrees de massa forestal.

En el cas del país gal, manté diversos incendis actius, però el més important es localitza al sud-oest, al departament de la Gironda, on malgrat haver detingut l’avanç de les flames, la vigilància continua sent extrema.

Tot i això, ja s'han cremat 7.400 hectàrees i vora 10.000 persones de diversos municipis han hagut de ser evacuades. De fet, el fum de l’incendi va obligar aquest dijous a prohibir durant un temps el pas de camions per la frontera d’Irun, al País Basc.

Els 1.100 bombers que treballen en l’incendi del sud-oest reforcen la vigilància en un perímetre de 40 quilòmetres perquè no revifen les flames, una tasca molt complicada, sobretot per les altes temperatures que s’esperen per a aquest divendres.

Està previst que arriben bombers de diversos països europeus per a col·laborar en les tasques d’extinció i que onze mitjans aeris també s’incorporen als treballs de lluita contra el foc.

D’una altra banda, a Portugal, l’incendi que afecta des de dissabte al parc natural de Serra da Estrela, a uns 50 quilòmetres de la frontera amb Espanya, ja ha calcinat prop de 10.000 hectàrees i continua sense estar controlat.

Tres bombers ferits greus i més d'una desena de persones lleus

A més de la massa forestal, s’han cremat dues vivendes. En el capítol de danys personals, tres bombers estan ferits greus després que bolcara el camió en el qual es desplaçaven a l'incendi. Aquests tres efectius se sumen a més d'una desena de ferits lleus que ja ha causat l’incendi de la Serra da Estrela.

Vora 1.500 efectius, més 400 vehicles i 14 mitjans aeris, intenten extingir les flames, un treball que no està sent fàcil per la pujada de les temperatures i la reducció de la humitat relativa pronosticades per a aquest divendres.

També et pot interessar

stats