França rebrà ajuda de cinc països europeus per a combatre els greus incendis forestals

Hi ha deu focs actius per tot el país, el més important a la regió de la Gironda, prop de la frontera amb Espanya

Àrea cremada a la regió francesa de la Gironda
Àrea cremada a la regió francesa de la Gironda / Reuters

França rebrà ajuda d'Alemanya, Grècia, Polònia, Romania i Àustria per a combatre els incendis que assolen al país, que han cremat quasi 50.000 hectàrees des de començament d'any, segons ha indicat aquest dijous el president, Emmanuel Macron.

En un missatge en el seu compte de Twitter, el president, que es troba de vacances en la residència estiuenca de Bregançon, ha assegurat que l'ajuda d'Alemanya, Grècia i Polònia ha començat a arribar, mentre que "en les pròximes hores" ho farà la de Romania i Àustria.

"Els nostres socis europeus acudeixen en ajuda de França contra els incendis. Gràcies a ells. La solidaritat europea està en marxa", ha indicat Macron.

Macron ha agregat que més de 10.000 bombers i personal de la seguretat civil combat les flames en tot el territori "amb coratge i determinació" i els fa considerar "herois".

El president ha recordat dos bombers que van morir quan treballaven en les tasques d'extinció d'incendis al país i ha assegurat que se'ls retrà homenatge.

El president francés ha indicat que la prioritat ha de ser salvar vides humanes i ha assegurat solidaritzar-se amb la "inquietud" dels evacuats i els danys patits per elsq ue han vist que es creaven el seus bens.

"Ningú serà oblidat", ha dit el president, que ha assenyalat que ara treballen per a "salvar tot el que es puga" i, més avant, pensaran en la reconstrucció.

La primera ministra, Elisabeth Borne, i el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, han visitat aquest dijous el lloc de comandament des del qual es combat l'incendi de Gironda, al sud-oest del país, el més important de la desena que es mantenen actius al país.

Segons les últimes dades, en aquesta regió s'han cremat ja 6.800 hectàrees des que es va revifar dimarts, després que el treball dels bombers aconseguira frenar un poc l'avanç del foc aquesta matinada, malgrat les dures condicions atmosfèriques.

En aquesta zona, unes 10.000 persones han sigut evacuades de les seues llars per precaució, mentre que els bombers han indicat que han impedit que el foc entre en poblacions, després que dues desenes de cases es veren afectades en els últims dies.

També et pot interessar

stats