França fa una crida perquè bombers voluntaris se sumen al combat contra l'onada d'incendis

L'executiu francés assegura que actualment hi ha huit grans focs en el territori i que les pròximes setmanes seran molt difícils

Incendi al sud de França
Incendi al sud de França / HANDOUT/SDIS 33 HANDOUT

L'onada d'incendis que afecta França, amb diversos focus actius que han arrasat milers d'hectàrees en les últimes hores, ha portat al govern francés a fer una crida perquè bombers voluntaris se sumen també al combat contra les flames, en el qual participen milers de professionals.

"Hi ha molts bombers voluntaris afortunadament. Treballem per a millorar aquest voluntariat. Els ocupadors han de prendre mesures per a alliberar a aquests voluntaris dels seus llocs de treball i que puguen sumar-se als bombers. És un acte cívic", ha dit el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, des de Mostuèjouls, al departament d'Avairon, colpejat pels incendis.

Darmanin ha assenyalat que hi ha huit grans focs en aquests moments en el territori nacional i que les pròximes setmanes seran molt difícils. Segons les seues dades, hi ha uns 200 inicis de foc diaris i l'acció humana està en l'origen de nou de cada deu. Entre ells l'incendi de les últimes hores en el departament de la Gironda (sud-oest), on s'han cremat ja 6.000 hectàrees –després de les més de 20.000 que van cremar al juliol en la mateixa zona– i 8.000 persones han sigut evacuades. Darmanin ha explicat que el foc va començar amb diversos focus simultanis, la qual cosa fa sospitar que es tracta d'un incendi provocat.

A Avairon, en el sud-est, els incendis han posat també en risc zones habitades i un càmping ha sigut evacuat, així com veïns de Mostuèjouls i Rivière-sur-Tarn que, segons van indicar aquest dijous les autoritats, no podran tornar de moment a les seues cases perquè les flames segueixen fora de control.

També et pot interessar

stats