Ford negocia la venda de la planta alemanya de Saarlouis a la xinesa BYD

Les converses encara estan en fase preliminar i la multinacional estatunidenca està tractant també amb altres possibles compradors

Ford Saarlouis
Ford Saarlouis / À Punt NTC

Ford està en converses amb l'empresa xinesa BYD per a la venda d'una de les plantes de producció a Alemanya, segons ha informat aquest dimarts el periòdic The Wall Street Journal.

El rotatiu ha indicat que executius de Ford viatjaran la setmana vinent a la Xina per a tractar la possible venda de la planta de Saarlouis, que deixarà de produir vehicles el 2025 perquè va perdre la competició amb la planta d’Almussafes (Ribera Baixa) per a desenvolupar nous vehicles elèctrics per a Europa a partir d’aquell any. Actualment, aquesta fàbrica, a uns 200 quilòmetres al sud-oest de Frankfurt, produeix el model Festa i ocupa 6.190 persones. 

El WSJ també va assenyalar que les negociacions amb BYD estan en una fase preliminar i que Ford està en converses amb altres possibles compradors, com el fabricant canadenc de parts Magna.

La filtració de la possible venda de Saarlouis es produeix un dia després que el comité d'empresa de Ford a Alemanya anunciara que el fabricant estatunidenc vol retallar fins a 3.200 ocupacions a Europa en els pròxims dos anys i mig, principalment a la fàbrica de Colònia, que ja ha retallat uns 4.000 llocs de treball en els últims tres anys.

BYD és el fabricant de vehicles elèctrics de més venda a la Xina. La companyia xinesa té operacions a Europa i els Estats Units.

També et pot interessar

stats