Els treballadors de Saarlouis claven creus en senyal de protesta per la decisió de Ford

Els alemanys han escenificat el cop mortal que ha significat per a la seua planta la decisió de la companyia de produir els models elèctrics a Almussafes

Treballadors de la planta de Ford a Saarlouis (Alemanya) claven creus com a protesta per la decisió de la companyia

Continuen les protestes a Saarlouis. Unes manifestacions vinculades a la decisió de la multinacional Ford de triar la planta d'Almussafes i no l'alemanya per desenvolupar nous vehicles elèctrics per a Europa a partir del 2025. A les primeres protestes, ha seguit ara una escenificació dels treballadors de la planta. Els alemanys han clavat 226 creus de fusta on es pot llegir fiabilitat, honestedat, credibilitat i equitat, valors que representen.

La planta de Ford a Alemanya va obrir ara fa 52 anys i actualment genera 5.000 llocs de treball directes i 40.000 indirectes. Les famílies de la zona es troben amb un futur incert. En fer-se pública la decisió de Ford, les autoritats alemanyes es mobilitzaren i els treballadors van eixir al carrer contra un anunci que els sembla injust i que posa en perill els seus llocs de treball.

Els treballadors de Ford a Saarlouis protesten a Alemanya
Els treballadors de Ford a Saarlouis protesten a Alemanya / Pau Ivars

A la planta valenciana de Ford, mentrestant, la decisió ha alleujat la tensió dels últims mesos. Autoritats, patronal, clúster de l'automoció i la mateixa factoria d'Almussafes es feliciten per una decisió que no només beneficia el sector, sinó que té impacte sobre tota l'economia valenciana. A falta de concretar els plans de la multinacional, la planta sembla tindre garantida la continuïtat a mitjà termini.

També et pot interessar

stats