Els treballadors de Ford Saarlouis, en peu de guerra per la decisió d'Almussafes

Enlaire queda el futur de la fàbrica d’Alemanya, que genera 5.000 llocs de treball directes i 40.000 més en empreses auxiliars

Els treballadors de Ford a Saarlouis protesten a Alemanya
Els treballadors de Ford a Saarlouis protesten a Alemanya / Pau Ivars

L’altra cara de la decisió de Ford Europa, que finalment fabricarà la nova generació de cotxes elèctrics a Almussafes, es troba a la planta de la Ford de Saarlouis (Alemanya). La decisió impacta negativament en la població i el futur laboral de milers de persones que també esperaven la decisió final de l’empresa.

A les portes de la factoria a la ciutat s’han produït mobilitzacions, després d’una assemblea multitudinària amb 3.000 persones que ha sigut molt agitada, amb moltes interrupcions al cap d’elèctrics, que intentava explicar-los la situació. De fet, els afectats no l'han deixat acabar de parlar i han eixit a manifestar-se. "Ens sentim un poc enganyats i s'hauran de buscar solucions per a donar perspectives a tots els treballadors del recinte industrial", ha assegurat als micròfons d'À Punt un dels portaveus dels treballadors. "Sembla que la decisió ja estava presa amb antelació, ja que s'ha conegut a les 11:00 hores, abans de convocar-nos ací", ha lamentat un altre manifestant.

Els afectats, acompanyats per l’alcalde i representants dels treballadors, asseguren que aquesta decisió és una catàstrofe per a la ciutat, la comarca i les famílies dels 5.000 treballadors i treballadores de la fàbrica alemanya. A més, a les 200 empreses auxiliars hi treballen vora 40.000 persones més que en aquests moments no veuen un futur.

Els treballadors de la planta alemanya de Ford a Saarlouis, durant la protesta
Els treballadors de la planta alemanya de Ford a Saarlouis, durant la protesta / À Punt NTC

També et pot interessar

stats