Forces de seguretat envolten a Hondures la residència de l'expresident Hernández

Els Estats Units han sol·licitat l'extradició de Juan Orlando Hernández, segons ha informat la Cancelleria hondurenya

Agents policials envolten la residència de l'expresident hondureny Juan Orlando Hernández a Tegucigalpa
Agents policials envolten la residència de l'expresident hondureny Juan Orlando Hernández a Tegucigalpa / Gustavo Amador (Efe)

Forces de seguretat d'Hondures amb fusells d'assalt s'han apostat aquesta nit als voltants de la residència de l'expresident Juan Orlando Hernández, del qual els Estats Units haurien sol·licitat l'extradició.

Un dels veïns de la residencial San Ignacio, a l'est de Tegucigalpa, el diputat oficialista Rasel Tomé, ha dit que les forces de l'orde li han impedit el pas a ell i altres veïns a la seua casa.

El moviment policial s'ha produït després que la Cancelleria hondurenya informara que, d'acord amb la llei, ha remés a la Cort Suprema de Justícia la comunicació oficial de l'ambaixada dels EUA, "sol·licitant l'arrest formal provisional d'un polític hondureny amb el propòsit d'extradició als Estats Units", sense identificar que es tractava de Juan Orlando Hernández.

El nom de Juan Orlando Hernández apareix lligat al càrtel de Los Cachiros, que en l'última dècada ha controlat el negoci de la droga a Hondures.

L'advocat Hermes Ramírez, que porta la defensa d'Hernández, ha dit al Canal 5 de televisió a Tegucigalpa que les forces de seguretat es van apostar prop de la residència de l'expresident en una suposada acció per a capturar-lo, violentant els drets que l'assisteixen i qualificant l'operació com "un atropellament".

Ha agregat que l'exmandatari està a la seua residència, però no va dir si s'entregaria a les autoritats, encara que segons versions extraoficials difoses per la premsa local, Hernández no està en sa casa.

Les desenes de militars i policies que acordonen la zona no permeten als periodistes el pas fins als voltants de la casa de l'expresident.

La defensa d'Hernández es va presentar dijous passat a la Cort Suprema de Justícia per a sol·licitar informació sobre possibles processos judicials que hi haguera en contra seu.

També et pot interessar

stats