Florence no dona treva i deixa 11 morts i pluges torrencials

La major preocupació és l'augment desmesurat del cabal dels rius que arrepleguen l'aigua caiguda en les últimes 48 hores

Florence no dona treva i deixa 11 morts i pluges torrencials

La tempesta tropical Florence no dona treva en la costa sud-est d'Estats Units. Els forts vents i les pluges torrencials han causat la mort d'almenys 11 persones, i la crescuda d'uns rius i llacs que comencen a desbordar-se en les Carolines.

Una vegada perduda la condició d'huracà, Florence s'ha convertit en tempesta tropical, amb vents màxims sostinguts de 75 km per hora, la preocupació de les autoritats són les incessants precipitacions.

El governador de Carolina del Nord, Roy Cooper ha qualificat les pluges com a “èpiques” i assegura que s’ha batut un rècord d'acumulació d'aigua en més de 76 centímetres a la ciutat de Swansboro, superant l'anterior marca, de 61 centímetres, establida en 1999 després del pas de l'huracà Floyd.

Davant aquesta situació s'ha decretat el toc de queda per a reduir les possibilitats d'accidents i durant la nit solament es permetran trasllats de vehicles d'emergència i per motius laborals.

En aquest estat tenim Florence, que es desplaça a tan sols 4 km/h rumb oest, la qual cosa deixa Carolina del Nord en la zona més exposada als danys, on arriben les bandes exteriors que procedeixen del mar i arriben reforçades i carregades d'aigua.

El governador ha essegurat que suposen un risc més "immediat" que quan el divendres Florence va tocar terra com a huracà de categoria 1. La major preocupació són els cabals dels rius que arrepleguen l'aigua caiguda en les últimes 48 hores, un "risc" mortal, segons Cooper.

Per aquest motiu ha demanat que no tornen a casa les milers de persones que van ser evacuades de la zona i les més de 20.000 que romanen en els 157 albergs oberts, perquè el pitjor no ha arribat encara, ara cal evitar les "parets d'aigua" que s'esperen per a les pròximes hores.

Els treballs per a recuperar el corrent elèctric prossegueixen i s'ha reduït el nombre de persones afectades pels talls de subministrament, encara que vora 800.000 clients continuen sense servei mentre esperen que Florence accelere el desplaçament i s'emporte amb ell les pluges cap al nord, on es desplaçarà en els pròxims dies.

També et pot interessar