La Fiscalia va demanar registrar Trump per una possible violació de la llei d'espionatge

Entre la documentació requisada figuren diverses carpetes de documents i fotos amb les etiquetes "d’alt secret" o "confidencial"

Trump, en l'entrada de Mar-a-Lago a Palm Beach, Florida (arxiu)
Trump, a l'entrada de Mar-a-Lago, a Palm Beach, Florida (arxiu) / Carlos Barria (Reuters)

La Fiscalia dels Estats Units va demanar a un jutge que permetera el registre a l'habitatge de Donald Trump a Florida al·legant la possible violació de la llei d'espionatge per l'expresident, per sostraure documents classificats en eixir de la Casa Blanca.

Així consta en l'orde de registre i en l'inventari del que quedà requisat en l'escorcoll que l'FBI va fer dilluns passat a Mar-a-Lago. Els documents ja són públics una vegada que el fiscal general dels EUA, Merrick Garland, va demanar que deixaren d'estar sota secret de sumari i que el mateix Trump no ha objectat.

Entre la documentació requisada figuren 26 caixes etiquetades cadascuna amb un número, així com diverses carpetes de documents i fotos amb les etiquetes "d’alt secret" o "confidencial". Entre altres, apareix un document amb el títol President de França i un altre sobre la petició d'indult de Roger Stone, confident de Trump, així com nombrosos documents confidencials sense descripció.

L'orde aprovada pel jutge de Palm Beach Bruce Reindhart està signada el 5 d'agost, tres dies abans de l'escorcoll, i donava de termini a l’FBI fins al 19 d'aquest mes per a fer l'escorcoll. S'hi detallen les característiques de Mar-a-Lago, una mansió "aproximadament [de] 58 dormitoris i 33 banys", situada en una propietat de 6,8 hectàrees i en la qual també es podia revisar "l'oficina 45", en al·lusió al número que ocupa Trump com a president dels EUA.

La residència de Donald Trump la van escorcollar dilluns passat, enmig de la investigació que l'FBI fa sobre la suposada sostracció de documents per l'expresident.

També et pot interessar

stats