L'FBI denuncia amenaces als agents després de l'escorcoll a la mansió de Trump

L'agència d'intel·ligència encara no ha donat cap explicació oficial sobre l'operatiu i sols ha transcendit que s'emportaren dotze caixes amb documentació

Un agent dels serveis secrets custodia l'entrada de la mansió de Trump a Florida
Un agent dels serveis secrets custodia l'entrada de la mansió de Trump a Florida / Marco Bello

El director de l'Oficina Federal d'Investigació (FBI) dels Estats Units, Christopher Wray, s'ha mostrat preocupat aquest dimecres per les amenaces que reben els agents de la llei i que, segons ha dit, s'han disparat després de la batuda a la casa que l'expresident Donald Trump (2017-2021) té a Florida.

En una roda de premsa des d'Omaha (Nebraska), Wray va dir que sempre li preocupen les amenaces als agents i que la violència contra les forces de la llei "no és la resposta, al marge de la persona amb qui estigues enutjat". Tot i això, el responsable de la intel·ligència nord-americana ha evitat donar cap detall o explicació sobre l'escorcoll en la residència i ha al·legat que la política del cos és no parlar sobre els casos en marxa.

Des que el dilluns el mateix Trump va denunciar ser víctima del registre efectuat per l'FBI, les amenaces contra el cos s'han disparat en fòrums d'internet habitualment usats per simpatitzants de l'exmandatari. Algunes, fins i tot, són de mort.

No es coneix molta informació sobre l'operació, però una de les advocades del polític republicà ha confirmat que l'agència es va emportar aproximadament dotze caixes de la residència Trump a Florida. Segons ha contat, els agents li van entregar una còpia de l'orde judicial que els va autoritzar a entrar en el recinte i només la informaren que estaven buscant documents amb informació classificada que no devien haver eixit de la Casa Blanca.

Ni l'FBI ni el Departament de Justícia estatunidenc han oferit encara declaracions per a explicar els motius de la irrupció a la casa. A l'espera d'explicació oficial, nombrosos dirigents republicans, inclosa la direcció del partit, han carregat aquest dimarts contra el que consideren un "abús de poder" dels demòcrates.

També et pot interessar

stats