La Fiscalia notifica Trump que l'investiga per quedar-se documents classificats, el pas previ a la imputació

L'FBI va descobrir 300 documents oficials en l'escorcoll de la mansió de l'expresident republicà a Florida el 2021, després d'abandonar la Casa Blanca

L'expresident dels EUA, Donald Trump, en una imatge recent
L'expresident dels EUA, Donald Trump, en una imatge recent / Brian Snyder (Reuters)

El Departament de Justícia dels Estats Units ha notificat l'expresident republicà Donald Trump (2017-2021) que està sent investigat per haver-se quedat documents classificats després de deixar la Casa Blanca. El fiscal especial Jack Smith l'investiga per l'apropiació de vora 300 documents classificats que l'FBI va trobar en l'escorcoll a Mar-a-Lago, la mansió de Trump a Florida.

L'equip de Smith ha notificat la investigació per carta als representants legals de l'expresident estatunidenc, en compliment de la prerrogativa que obliga a informar les persones que tenen la probabilitat de ser imputats, per a donar-los l'oportunitat d'atestar abans que es presenten els càrrecs.

En els últims mesos el fiscal ha citat a diverses figures de l'entorn de l'expresident sobre aquesta causa, com el seu cap de gabinet Mark Meadows, que va prestar testimoni aquest dimarts.

El fiscal general dels Estats Units, Merrick Garland, va anunciar el novembre la designació de Smith com a fiscal especial per a investigar Trump, una figura judicial que reforça la garantia d'independència, després de l'anunci de l'expresident de presentar-se a les eleccions de 2024. La causa està oberta per les presumptes irregularitats en la gestió dels documents classificats i per les responsabilitats en l'assalt al Capitoli, el 6 de gener del 2021.

També et pot interessar

stats