El fiscal de Nova York, denunciat per agressions a dones

Eric Schneiderman, fiscal general de Nova York i un dels més poderosos dels Estats Units, ha hagut de dimitir.

El fiscal General de Nova York en una roda de premsa sobre les denúncies presentades contra el productor de Hollywood, Harvey Weinstein. Brendan McDermid (Reuters)
El fiscal General de Nova York en una roda de premsa sobre les denúncies presentades contra el productor de Hollywood, Harvey Weinstein. Brendan McDermid (Reuters)

Quatre dones han fet conéixer en el prestigiós setmanari The New Yorker que Eric Schneiderman les va agredir físicament durant el temps que van durar les relacions sentimentals amb ell. Els fets es remunten a l'any 2013. Dos d'elles coincideixen a dir que després que les va colpejar repetidament quan estaven amb ell en el llit, amenaçà de matar-les si deixaven la relació. Un altra diu que va rebre maltractaments físics no consentits i que fins ara no els havia denunciat perquè li tenia por. La quarta denunciant manté que va rebre una forta bufetada quan va rebutjar el fiscal.

Schneiderman, en un comunicat, manté que tot va ser una espècie de joc sexual: "A la intimitat d'una relació m'he involucrat en un joc de rols i altres activitats sexuals consentides".

El fet que més ha indignat l'opinió pública nord-americana és que aquest fiscal es va distingir per haver denunciat i reprovat les activitats de depredació sexual del productor de Hollywood Harvey Weinstein. Va ser, a més, un dels més decidits impulsors del moviment "Me too", en què dones de tot el món han denunciat abusos sexuals patits en el passat. Dos de les víctimes han contat a The New Yorker "l'angoixa i l'enuig" que provoca un individu que fa fer gala d'una "hipocresia èpica" i que "va enganyar a tothom".

El destí del fiscal va quedar segellat de seguida que el governador de l'estat de Nova York, Andrew Cuomo, en un altre comunicat, manifestara que ningú està per damunt de la llei. En un hora el rutilant fiscal general de Nova York renunciava al càrrec. Schneiderman, no obstant això, ha afegit que "qüestiona amb fermesa" les acusacions llançades contra ell. 

També et pot interessar

stats