La caiguda mundial de WhatsApp, Facebook i Instagram fa perdre vora 6.000 milions de dòlars a Zuckerberg

El servei es recupera després de sis hores sense funcionar i l’empresa assenyala que la interrupció s’ha degut a una errada de configuració

Una usuària manté una conversa per Whatsapp, aplicació que no permetia enviar ni rebre missatges aquest dilluns de vesprada
Una usuària manté una conversa per WhatsApp, aplicació que no permetia enviar ni rebre missatges aquest dilluns de vesprada
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
04 d'octubre 2021 - 18:13 Actualitzat: 05 d'octubre 2021 - 08:56

El servei de WhatsApp, Facebook i Instagram s’ha recuperat a Espanya prop de la mitjanit d’aquest dilluns després de més de sis hores inoperatiu a escala mundial. Una errada de configuració està darrere d’aquesta fallida, que va deixar incomunicats a través d’aquestes plataformes vora 3.500 milions d’usuaris en tot el planeta. La caiguda d’aquestes aplicacions ha fet perdre 5.900 milions de dòlars al seu propietari, Mark Zuckerberg, la companyia va caure prop d’un 4,9% al parqué de Wall Street. 

Per aquesta raó, i segons la revista Forbes que enumera les majors riqueses del món, aquestes pèrdues en les empreses de Zuckerberg han fet que la seua fortuna haja quedat en 117.000 milions de dòlars, la qual cosa el relega al sisé lloc de les persones més riques del món, quan abans estava en el cinqué. 

Fallida en la comunicació interna

Els treballadors de la companyia propietària d’aquestes tres plataformes socials també van quedar incomunicats, ja que també va caure la seua plataforma interna. Quan es va resoldre l’errada, l'empresa propietària de les tres plataformes va indicar, precisament en Twitter, la xarxa social competidora, que WhatsApp, Instagram i Facebook tornaven a estar en línia i va demanar disculpes "a la gran comunitat de gent i negocis de tot el món" que en depenen.

Encara que és relativament normal que plataformes d'internet patisquen interrupcions temporals del servei (normalment de menys de dues hores), les aplicacions de Facebook van experimentar problemes durant més de sis hores aquest dilluns (per a alguns usuaris, fins i tot més).

Aquestes ferramentes socials van deixar de funcionar poc abans de les sis de la vesprada a Espanya. WhatsApp no permetia enviar ni rebre missatges, mentre que Instagram no deixava actualitzar el mur de publicacions o la barra d'històries i Facebook no carregava els missatges. De fet, en accedir a WhatsApp Web, l'únic missatge disponible era el de "5xx Server Error".

Instagram, "tòxic" per als adolescents

La caiguda generalitzada dels serveis de Facebook es produeix quan la companyia es troba enmig d’una gran polèmica després que The Wall Street Journal va publicar una sèrie d'articles elaborats a partir d'informes interns de l'empresa. Entre altres coses, els documents conclouen que Instagram és perjudicial per a una part dels usuaris més joves i que resulta especialment "tòxic" per a les adolescents, ja que "agreuja" els problemes sobre la visió que una de cada tres xiques té de la seua imatge corporal.

En una entrevista en el programa televisiu 60 Minutes, l'exempleada de Facebook que va filtrar aquesta documentació a la premsa, Frances Haugen, va explicar que durant el seu temps en la companyia es "va alarmar" per les decisions que s'estaven prenent. Segons va desvelar Haugen, els beneficis es posaven per davant de la seguretat pública i la vida de les persones.

També et pot interessar

stats