Irlanda multa WhatsApp amb 225 milions per violar la normativa europea de protecció de dades

El motiu és la falta de transparència a l'hora d'informar els usuaris sobre el processament d'informació entre WhatsApp i altres aplicacions de Facebook

Imatge d'arxiu d'un telèfon amb la aplicació de Whatsapp
Imatge d'arxiu d'un telèfon amb la aplicació de WhatsApp / Shutterstock

La Comissió de Protecció de Dades d'Irlanda (DPC) ha imposat aquest dijous una multa de 225 milions d'euros a l'aplicació de missatgeria WhatsApp, propietat de Facebook, per haver violat la normativa europea de protecció de dades (RGPD).

Com que Facebook té registrada a Irlanda la matriu de les seues operacions europees, la DPC és el màxim regulador de la tecnològica estatunidenca i les seues filials en tot el que es refereix a dades. 

La investigació va començar el desembre de 2018. El motiu era la falta de transparència de WhatsApp a l'hora d'informar els usuaris i no usuaris, sobretot d’aspectes relacionats amb el processament d'informació entre WhatsApp i altres empreses i aplicacions de Facebook.

A més de la sanció, el regulador irlandés ha remés a WhatsApp una sèrie d'instruccions perquè el processament de les dades personals complisca amb la normativa europea.

El setembre de l'any passat, Facebook va amenaçar de deixar de donar servei a Europa en cas que la DPC obligara l'empresa a deixar de transferir dades des de la Unió Europea als Estats Units.

També et pot interessar

stats