Europa va aprovar 42 medicaments completament nous el 2018, un 20% més que el 2017

Entre els nous fàrmacs s'inclouen tres noves teràpies gèniques i cel·lulars per a tractar certs càncers de la sang.

Seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA)
Seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA) / EMA

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) va emetre el 2018 un total de 84 opinions positives per a autoritzar nous medicaments, de les quals 42 corresponen a fàrmacs completament nous que inclouen noves molècules.

Aquests dictàmens de l’EMA es converteixen, en un tràmit posterior, en decisions d'autorització de la Comissió Europea. Entre els nous fàrmacs s'inclouen tres noves teràpies gèniques i cel·lulars, dues d'aquestes basades en les cèl·lules CAR-T i indicades per a tractar certs càncers de la sang, i una altra per a pacients amb una estranya malaltia hereditària de la retina.

Les autoritzacions de nous medicaments es van incrementar en un 20% respecte a l'any anterior, quan es van aprovar 35 molècules completament noves.

Igual com l'any anterior, el grup més ampli dels nous fàrmacs estan dirigits a tractar diversos tipus de càncer. En total, són onze nous medicaments.

També hi tenen una presència important els medicaments indicats per a les malalties estranyes, ja que 21 de les 84 opinions positives corresponen a aquests fàrmacs. 

Així mateix, han aprovat diversos tractaments pediàtrics, entre els quals destaquen els dirigits contra la síndrome de West, l'insomni en xiquets i adolescents amb trastorns de l'espectre autista o amb la síndrome de Smith-Magenis i la diabetis neonatal.

També et pot interessar

stats