Europa comença a imposar restriccions només als no vacunats

Països com Romania i Àustria ja han establit restriccions severes, mentre que altres com Alemanya treballen en futures mesures

Un carrer del centre de Viena, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

A Europa, la nova onada de contagis de Covid-19 ha provocat que tornen les restriccions, la majoria destinades a la població no vacunada, per tal de contindre l’augment de la incidència acumulada i reduir la pressió hospitalària. 

És el cas d’Àustria, on des d’aquest dilluns el govern ha donat instruccions a la població no immunitzada de confinar-se a casa i només podrà eixir per a qüestions essencials, com anar a treballar, a una cita amb el metge, comprar al supermercat o a la farmàcia. Aquesta mesura durarà almenys dos setmanes i afecta més de dos milions de persones. 

El país té una incidència acumulada de 1.400 casos per cada 100.000 habitants, amb una taxa de vacunació que arriba al 64%, estancada des de fa dos setmanes. Per aquest motiu, el govern ha anunciat l'augment dels controls i les sancions.

A Romania, la taxa de vacunació ha avançat un 5% en una setmana i se situa ja en el 35 %, després que el govern romanés imposara un toc de queda obligatori de 30 dies exclusiu per als no vacunats. Kluas Iohannis, el seu president, ha descrit la situació del país com una catàstrofe. 

Un cas paradigmàtic del que ha passat és Alemanya, que amb un 67% de vacunats, aquest dilluns ha registrat 510 d’incidència acumulada,  una xifra inassumible per als hospitals del país. El director de l’Institut Robert Koch, responsable del control i prevenció de malalties del país, ha assenyalat que quasi totes les regions tenen més de 500 d'incidència. Els partits del futur govern de coalició han estudiat ja la possibilitat de posar restriccions als no vacunats, a més de tornar al teletreball i la limitació d’aforaments en la majoria d'esdeveniments.

També s’esperen més mesures restrictives als països de centre d'Europa, com són Eslovènia amb 1.990 casos per cada 100.000 habitants, Croàcia amb una incidència acumulada de 1.700 casos i Eslovàquia amb 1.400 casos. Els tres freguen el 50 % de població vacunada, insuficient per a contindre l'expansió dels contagis.

També et pot interessar

stats