Els EUA demanen a la Xina tindre línies de comunicació obertes per a evitar un conflicte

El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken i el seu homòleg xinés, Qin Gang, han conversat de matinada per a rebaixar la tensió entre les potències

Els secretari d'estat dels EUA Antony Blinken i el seu homòleg xinés Qin Gang
Els secretari d'Estat dels EUA Antony Blinken i el seu homòleg xinés Qin Gang / Reuters

Contactes entre els Estats Units i la Xina per a frenar l'escalada de tensió entre les potències. El secretari d'Estat dels EUA, Antony Blinken, ha mantingut una conversa telefònica amb el seu homòleg xinés, Qin Gang, en què li ha demanat "mantindre obertes les línies de comunicació" per a evitar un conflicte, segons ha precisat l'oficina de l'estatunidenc en un comunicat.

Els mitjans oficials xinesos asseguren que Qin Gang ha sol·licitat a Blinken que Washington deixe d'interferir en els assumptes interns del país asiàtic. Blinken ha assegurat que el país continuarà utilitzant vies diplomàtiques per a tractar assumptes que el preocupen, així com per a aprofundir en possibles àrees de cooperació amb el gegant asiàtic.

Les tensions entre Washington i Pequín han crescut en paral·lel al desplegament de la Xina com a potència política i econòmica, en clara competència amb els EUA. L'alçament d'aranzels a algunes importacions xineses, l'equidistància de Pequín en la guerra d'Ucraïna, la recerca d'aliances de Taiwan als Estats Units per a defendre la seua independència, o la crisi dels suposats globus espia són alguns dels punts de fricció més recents en la competició entre les parts.

També et pot interessar

stats