La Xina amenaça amb "represàlies" si els Estats Units imposen nous aranzels

El viceprimer ministre xinés participa a Washington en l'onzena ronda de tractes comercials preparat per a "defendre els seus interessos".

Diverses persones passen davant d'un banc amb la forma d'una bomba amb la bandera estatunidenca, aquest dijous, a Pequín
Diverses persones passen davant d'un banc amb la forma d'una bomba amb la bandera estatunidenca, aquest dijous, a Pequín / Roman Pilipey (Efe)

El govern xinés ha assegurat aquest dijous que està preparat per a "defendre els seus interessos" en el marc de la seua disputa comercial amb els Estats Units. Així, ha amenaçat amb "represàlies" si Washington decideix finalment augmentar del 10% al 25% els aranzels sobre la Xina en béns importats a partir d'aquest divendres.

Una delegació xinesa, encapçalada pel viceprimer ministre Liu He, participa aquest dijous i divendres a Washinton en una nova ronda de negociacions amb el govern nord-americà. Una reunió en què "la Xina no sucumbirà a cap pressió", segons ha dit el portaveu del Ministeri de Comerç, Gao Feng. 

No obstant això, la Xina encara prefereix la negociació a la confrontació i Gao Feng espera que "els EUA puguen fer esforços per a arribar a un compromís".

Des dels Estats Units s'han rebut mostres d'interés des de Pequín per a tancar un acord comercial, segons ha assenyalat la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders. En cas que no es tanque un acord, els Estats Units pujaran el divendres els aranzels a importacions xineses valorades en 200.000 milions de dòlars.

Trump ha dit en un tuit que estaria "molt feliç què les arques estatunidenques reben més de 100.000 milions de dòlars a l'any en aranzels". 

També et pot interessar

stats