Els Estats Units avaluen recomanar la mascareta FFP2 com la millor contra l'òmicron

L'agència per al control i la prevenció de malalties nord-americana és probable que aconselle aquestes mascaretes altament protectores que usa el personal mèdic

Una sanitària amb una mascareta FFP2
Una sanitària amb una mascareta FFP2 / Europa Press

Els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC) dels Estats Units estan considerant actualitzar la seua guia de mascaretes a causa d'un augment en el nombre de casos de coronavirus relacionats amb l'òmicron, segon indica l'agència de notícies Reuters d'una notícia avançada pel Washington Post.

És probable que l'agència aconselle a les persones que opten per les mascaretes N95 o KN95 ―que en el mercat espanyol són les FPP2, altament protectores o que usa el personal d'atenció mèdica―, si poden fer-ne ús de manera constant, segons ha desvelat un funcionari pròxim a les deliberacions.

"Actualment, l'agència està buscant actualitzar les seues recomanacions per a KN95 i N95 a la llum d'òmicron", ha dit el funcionari. "Sabem que aquestes mascaretes brinden una millor filtració".

Atés que la variant òmicron, altament transmissible, està impulsant nivells de rècord d'infeccions i hospitalitzacions, els experts han instat repetidament l'administració de Biden a recomanar mascaretes de millor qualitat per a protegir-se contra un virus transmés per l'aire.

S'espera que la guia actualitzada diga que si les persones poden "tolerar l'ús d'una màscara KN95 o N95 tot el dia, haurien de fer-ho".

La directora dels CDC, Rochelle Walensky, es va negar anteriorment a donar a suport oficialment als estatunidencs que usen N95 amb regularitat, en lloc d'una mascareta de tela.

Com usar las mascareta FFP2

L'epidemiòloga Sandra López-León ha publicat en Twitter un fil en el qual revela característiques i dades de les mascaretes FFP2 que molts usuaris desconeixien fins ara, que ha tingut una gran repercussió.

També et pot interessar

stats