Els estats de Berlín i Baviera suspenen la vacunació amb AstraZeneca en les persones menors de 60 anys

La responsable sanitària alemanya Dilek Kalayci ha declarat que és una mesura de precaució.

Una alemanya amb una mascareta FFP2 als carrers de Berlín
Una alemanya, amb una mascareta FFP2 als carrers de Berlín / À Punt NTC

Les autoritats sanitàries de la ciutat estat de Berlín i les de Baviera han anunciat aquest dimarts la suspensió de l'administració de la vacuna d'AstraZeneca en persones menors de 60 anys. Dilek Kalayci, responsable de Sanitat de la capital alemanya, ha justificat la decisió per l'existència de noves dades sobre efectes secundaris del preparat. També dos hospitals han suspés AstraZeneca per a dones menors de 55 anys.

La responsable de l'administració berlinesa ha declarat que la mesura de precaució es pren abans d'una reunió de la comissió federal de Sanitat amb autoritats sanitàries dels estats federats alemanys. Un dels grans hospitals de Berlín, Charité, ha anunciat en un comunicat que "encara que no hi ha hagut complicacions [...] després de les vacunacions amb AstraZeneca [...] vol actuar amb precaució i esperar les avaluacions finals".

La cancellera alemanya, Angela Merkel, abordarà aquesta nit amb els poders regionals la situació al voltant de la vacuna d'AstraZeneca. Per a després de la reunió, s'ha anunciat una compareixença davant dels mitjans.

Aquesta situació es produeix quasi una setmana després de reprendre la Comunitat Valenciana la vacunació amb AstraZeneca, una vegada donat el vistiplau de l'Agència Europea del Medicament i les autoritats sanitàries espanyoles.

També et pot interessar

stats