Espanya i França acorden avaluar el Midcat amb tècnics de Brussel·les

 Volen determinar si pot ser un projecte clau de cara a la tardor i hivern del període 2023-2024

Canonades d'un gasoducte a Alemanya
Gasoducte alemany / Hannibal Hanschke (Reuters)

Els governs d'Espanya i França han pactat aquest divendres continuar avaluant la viabilitat del gasoducte Midcat en el si d'un grup d'experts per a determinar si pot ser un projecte clau de cara a la tardor i hivern del període 2023-2024.

En una roda de premsa després de la reunió extraordinària de ministres d'Energia dels Vint-i-set, la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha afirmat que ha "tingut l'ocasió" de parlar sobre aquesta infraestructura amb "diferents col·legues" dins de la sala, inclosa la ministra francesa Agnès Pannier-Runacher.

"Hem pres la decisió que el grup tècnic d'interconnexions, amb reguladors, governs, i operadors del sistema de transport de gas, facen una valoració ràpida sobre quines són les infraestructures que han d'estar reforçades per a poder arribar a temps a la tardor hivern 2023-2024", ha explicat Ribera.

Això inclou, a més del Midcat, l'avaluació de "qualsevol altra acció que poguera plantejar-se sobre aquest tema", ha assenyalat la vicepresidenta espanyola.

D'aquesta manera, Madrid i París han optat per reprendre les converses sobre el futur del Midcat, la construcció del qual defensa Espanya amb suport d'Alemanya, però rebutja França.

La Comissió Europea va evitar secundar obertament la construcció del gasoducte i es va limitar a apuntar que el seu futur depén de les discussions entre els països "involucrats".

També et pot interessar

stats