Erdogan critica l’ofensiva israeliana a la Franja: “Han matat 14.000 xiquets, ja han superat Hitler”

El president de Turquia insisteix que defensarà la “lluita” de Palestina per la independència “sota qualsevol circumstància”

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en una compareixença a l'OTAN
El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, en una compareixença a l'OTAN / Oficina de premsa del president turc (EFE/Epa)

El president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha afirmat aquest dimecres que les autoritats d'Israel "ja han superat Hitler" per la seua ofensiva contra la Franja de Gaza després dels atacs executats pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamas), al qual ha descrit com "un moviment d'alliberament". "Han matat 14.000 xiquets (a Gaza). Ja han superat Hitler", ha manifestat el líder turc, que ha criticat els països que donen suport a l'ofensiva israeliana contra l'enclavament palestí i ha promés "defensar la lluita palestina per la independència, sota qualsevol circumstància".

"No ens plegarem davant dels intents d'assassinat, intents de colp d'estat, atacs econòmics ni operacions de propaganda. Fins i tot si em quede sol, continuaré defensant la lluita palestina i seré la veu de l'oprimit poble palestí mentre Déu em done vida", ha apuntat, segons l'agència estatal turca de notícies, Anatolia.

El mandatari turc ha aplaudit la "gloriosa resistència per la independència" per part dels palestins. "Quan ningú en el món podia parlar, vam dir que Hamas no és una organització terrorista, sinó una de resistència", ha defensat. "Vam mostrar des del podi de Nacions Unides com Israel va ocupar pas a pas les terres palestines. Vam estar al costat dels nostres germans palestins de totes les maneres possibles en els moments més difícils", ha destacat Erdogan, que s'ha mostrat especialment crític amb Israel per la seua ofensiva contra Gaza.

D'altra banda, Erdogan ha afirmat que el líder del braç polític de Hamas, Ismail Haniyeh, farà aquest cap de setmana una visita oficial a Turquia. "El líder de la causa palestina serà el meu convidat durant el cap de setmana. Parlarem de moltes coses", ha afirmat, sense que el grup palestí haja confirmat aquesta informació.

El govern de Turquia va anunciar la setmana passada la imposició de restriccions a l'exportació de més de cinquanta categories de productes a Israel en el marc d'una sèrie de mesures contra el país per a impedir a Ankara llançar ajuda sobre la Franja de Gaza, una mesura que estarà en peu fins que Israel declare un alto el foc, segons va dir el Ministeri de Comerç turc. 

Les relacions entre tots dos països han empitjorat des que el passat 7 d'octubre l'Exèrcit israelià decidira llançar una ofensiva contra l'enclavament en resposta als atacs executats per Hamas, que es van saldar amb la mort de 1.200 persones i 240 ostatges. Les autoritats de Gaza, controlades pel grup islamista palestí, han xifrat en prop de 33.900 els morts pels atacs d'Israel.

També et pot interessar

stats