Erdogan creu que Occident vol tornar a les croades

França ha activat l'alerta màxima antiterrorista.

El president de Turquia, Tayyip Erdogan
El president de Turquia, Tayyip Erdogan / EFE

La tensió entre França i el món islàmic no para de créixer. Fa només unes setmanes el professor Samuel Paty era decapitat per haver ensenyat caricatures de Mahoma en una de les seues classes.

Aquesta setmana la portada del setmanari satíric Charlie Hebdo, famós per haver patit un atemptat el 2015 amb dotze víctimes mortals, publicava una altra portada amb una caricatura del president turc, Tayyip Erdogan. Hi va haver reaccions al voltant de tot el món. Un policia del consolat francés a Jiddah, a l'Aràbia Saudita, va ser atacat per un fanàtic mentre treballava; però la més greu va tindre lloc dijous, quan un terrorista va matar tres persones a Niça, als voltants de l'església de Notre-Dame de la ciutat.

L'últim a parlar ha sigut precisament, el president turc. Erdogan s'ha erigit en defensor global de l'islam i ha acusat Occident d'intentar tornar a les croades. La portada de Charlie Hebdo, assegura que és un acte d'"islamofòbia" per a ell i per a una llarga llista de dirigents polítics de països musulmans. I ha afirmar que "els països europeus no necessiten ni tan sols encobrir el seu odi cap a l'Islam mai més".

Des de França apunten la llibertat d'expressió i de difusió com uns valors fonamentals als quals no renunciaran mai. El president del país, Emmanuel Macron, ha anunciat que reunirà aquest divendres el seu consell de seguretat i que reforçarà amb 4.000 militars la seguretat per al dia de Tots Sants. De fet, des de l'atac a Niça, s'ha decretat l'alerta màxima antiterrorista.

Twitter retira un comentari ofensiu de l'exprimer ministre de Malàisia

La xarxa social Twitter va retirar, per considerar-lo violent, un polèmic comentari de l'exprimer ministre malaisi, Mahathir Mohamad, en referència al debat originat per les paraules del president francés, Emmanuel Macron, sobre l'islam.

En una cadena de missatges el nonagenari polític va defensar els valors de l'islam i les diferències culturals i religioses respecte als països d'Occident. A més, Mahathir va qualificar de "primitiu" Macron per la defensa del mandatari francés de la llibertat d'expressió arran de l'assassinat d'un professor a París per ensenyar als seus alumnes dibuixos del profeta Mahoma durant una classe.

El malaisi, que assegura en les seues primeres publicacions que "com a musulmà no aprova l'assassinat", eleva el to dels seus missatges fins a afirmar que "els musulmans tenen dret a estar furiosos i matar milions de francesos per les massacres comeses per França en el passat".

El comentari, que durant hores va estar visible en el perfil de Mahathir, que va governar Malàisia entre 1981 i 2003 i entre 2018 i febrer d'enguany, ha sigut retirat per la xarxa social perquè viola les normes de la plataforma.

També et pot interessar

stats