Elon Musk demana votar el Partit Republicà en les eleccions legislatives dels Estats Units

"El poder compartit frena els pitjors excessos d'ambdós partits", ha dit el nou amo de Twitter en aquesta xarxa social

El multimilionari Elon Musk, en una imatge d'arxiu
El multimilionari Elon Musk, en una imatge d'arxiu / Beck Diefenbach (Reuters)

L'home més ric del món, Elon Musk, ha recomanat votar el Partit Republicà en les eleccions legislatives que els Estats Units celebra aquest dimarts, les anomenades "de mig mandat".

Qui és el nou propietari de Twitter des de fa poc més d'una setmana compta amb una gran comunitat de fidels i admiradors i ha entrat directament en campanya amb un missatge dirigit als "votants independents". Demanar obertament el vot per a una formació política és un moviment molt poc habitual per a una persona al capdavant d'una gran xarxa social, ja que per la forta influència en el debat públic normalment prefereixen mantindre's al marge.

"El poder compartit frena els pitjors excessos d'ambdós partits, per la qual cosa recomane votar per un Congrés Republicà, perquè la Presidència és demòcrata", ha assenyalat Musk a través de Twitter, on té quasi 115 milions de seguidors. L'empresari, ara amo únic de la popular plataforma, ha subratllat que els demòcrates i republicans convençuts mai voten per l'altre bàndol, per la qual cosa "els votants independents són els que realment decideixen qui està al comandament".

Encara que el magnat, també propietari de Tesla i Space X, ha dit sempre que no s'identifica plenament amb cap partit i que en el passat ha votat demòcrata, enguany ja havia avançat públicament que pensava fer costat als republicans. De fet, la compra de Twitter per Musk s'ha celebrat molt en els cercles conservadors.

L'empresari, que es declara moderat, ha atacat a més en nombroses ocasions l'Administració de Joe Biden i el Partit Demòcrata actual, sobretot l'ala més esquerrana.

També et pot interessar

stats